12.9 C
Timișoara
miercuri,3,martie,2021
Acasă Stiri Educatie Timișoara, gazda concursului de Rezidenţiat la medicină, medicină dentară și farmacie. Vezi...

Timișoara, gazda concursului de Rezidenţiat la medicină, medicină dentară și farmacie. Vezi condițiile!

Ministerul Sănătăţii a stabilit condiţiile în care se va desfăşura anul acesta concursul de intrare în Rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Concursul, care a fost programat duminică, 15 noiembrie 2015, se va desfășura, ca și în anii precedenți, decentralizat, în șase centre universitare, atât la Timișoara cât și în București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași sau Târgu Mureș.

Ministerul a publicat în revista de specialitate ”Viaţa Medicală” şi pe site-ul propriu, la secțiunea Rezidențiat, toate amănutele privind tematica de concurs, bibliografia aferentă, numărul locurilor şi posturilor, metodologia și condițiile de participare.

În sesiunea din 2015, absolvenţii universităţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie vor putea concura pe un număr de 3.388 locuri și posturi pentru medicină, 263 locuri pentru medicină dentară şi 152 locuri pentru farmacie.

Înscrierile pentru rezidenţiat se vor face până la data de 23 octombrie 2015, ora 15:00, la direcţiile de sănătate publică, sau la ministerele cu reţea proprie, după caz.

Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs.

Tematica de concurs și bibliografia aferentă sunt aceleași ca și în 2014.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

14,686FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
155CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
192CititoriConectați-vă
45,900AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente

Comentarii Facebook