Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocial18 noi camere de video pentru detectarea celor care nu-şi cumpără rovinietă....

18 noi camere de video pentru detectarea celor care nu-şi cumpără rovinietă. Vezi câte s-au instalat în Timiş şi unde

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Până luni, 28 octombrie 2013, în reţeaua rutieră naţională se aflau în funcţiune 24 de puncte de control, dintre care 10 fixe şi 14 mobile. „Prin adăugarea celor 18 vom spori cu 75% gradul de control al autovehiculelor din trafic. În perioada următoare, până în toamna anului 2014, vor mai fi instalate înca 45 de camere, ceea ce înseamnă creşterea şi întărirea sistemului de supraveghere cu aproape 100 %” se arată într-un comunicat emis de Compania Naţională de Autosrtăzi şi Drumuri Naţionale din România (C.N.A.D.N.R.).

În raza de „acţiune” a D.R.D.P. Timişoara au fost montate nouă astfel de camere de monitorizare video: trei în judeţul Timiş, două în judetul Hunedoara, două în judeţul Caraş Severin şi două în judeţul Arad. Camerele au fost amplasate strategic, în puncte care nu pot fi ocolite de şoferi, iar pe timpul nopţii, sistemele de supraveghere vor detecta plăcuţele maşinilor şi în infraroşu.

Cele trei camere de monitorizare din judeţul Timiş, au fost instalate pe DN 59, la Jebel, pe DN 6, la Sânnaicolau Mare şi pe DN 69, la Orţişoara, compania specificând că până în acest momement nu a existat nicio astfel de cameră fixă în judeţul nostru, iar controalele erau făcute doar cu ajutorul camerelor mobile.

În urma amplasării celor 24 de camere, în anul 2010, s-a simţit o creştere sensibilă a veniturilor din taxa de rovinietă. Instalarea celor 63 de noi camere va duce la o creştere considerabila a veniturilor rezultate din această taxă. Numărul mai mare de puncte de control generează creşterea gradului de plăţi voluntare a rovinietei cu un procent de minim 25 %.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a încheiat până în momentul de faţă contracte ce permit plata rovinietei de către participanţii la trafic prin sistemul SMS cu doi din cei trei mari operatori de telefonie mobilă. În cursul săptămânii viitoare urmează a fi încheiat contract şi cu cea de-a treia mare companie de telefonie mobilă din ţara noastră.

Dispozitivele de control fac parte dintr-un sistem informatic compact al C.N.A.D.N.R.. Pe şoselele din România sunt amplasate posturi de control dotate cu camere de luat vederi, care recunosc numerele de înmatriculare ale maşinilor de la o distanţă de 20 de metri. Numărul de înmatriculare al autoturismului este verificat în baza de date şi în cazul în care nu a fost platită rovinieta proprietarul maşinii va fi amendat.

1 COMENTARIU

  1. Montarea camerelor video este intr-adevar un lucru bun ce va aduce mai multi bani la buget pentru ca soferii vor fi mai constiinciosi in a-si platii rovinieta. Totodata prezenta acestor camere va fi de folos si pentru alte probleme si de asemenea pentru monitorizarea zonei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Se circulă în condiţii de iarnă, pe şoselele din vestul ţării! Utilajele DRDP au ieşit pe drumurile naţionale şi autostrada A1, noaptea trecută

Aproape 500 de tone de material antiderapant s-au răspândit pe drumurile naționale și autostrada...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie...

Atentie, soferi! Se lucreaza pe sectoarele Timisoara – Arad si Timisoara – Lugoj din A1

Șoferii sunt înștiințați de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara că în...