Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Cabinetul Cioloș va da bani pentru biserici și în 2016

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

După mai bine de o zi de când Guvernul Cioloș a anunțat că nu va da bani către Biserica Ortodoxă în anul 2016, Executivul și-a schimbat poziția la mai bine de 90 de grade. Dacian Cioloș l-a asigurat pe șeful BOR că, după posibilitățile pe care le va avea Guvernul, va finanța inclusiv lăcașele de cult aflate în construcție. Inițial, Secretariatul de Stat pentru Culte avea prevăzut 0 lei la bugetul pe anul 2016, pentru construirea de biserici și, conform proiectului inițial de buget prezentat de Ministerul Finanțelor, Guvernul nu intenționa să aloce bani pentru construirea de biserici noi sau modernizarea celor existente.

Ieri, Guvernul și-a schimbat poziția după o discuție telefonică între patriarhul Daniel și premierul Dacian Cioloș. „Premierul Dacian Cioloş a avut, în dimineaţa zile de 6 decembrie, o convorbire telefonică cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe tema alocaţiilor bugetare pe anul 2016. Discuţia a scos încă o dată în evidenţă buna înţelegere pe care Patriarhia o are în legătură cu situaţia financiar bugetară prin care trece România. Bugetul pentru Culte în anul 2016 este în creştere faţă de anul precedent atât în ceea ce priveşte personalul clerical cât şi cel neclerical, ca o recunoaştere a rolului social important pe care reprezentanţii cultelor îl au în societate, rolul Bisericii Ortodoxe fiind, desigur, fundamental din această perspectivă. Totodată, Preafericirea Sa a subliniat că Biserica va sprijini activ demersurile guvernului de a îmbunătăţii condiţiile de educaţie ale copiilor şi tinerilor din mediul rural şi ale calităţii actului medical în spitale. Premierul Cioloş a mulţumit pentru implicarea Bisericii în cele două direcţii extrem de importante pentru dezvoltarea societăţii româneşti. De asemenea, Premierul Dacian Cioloş l-a asigurat pe Părintele Patriarh că Guvernul României va asigura finanţare pentru proiecte de investiţii importante şi că există tot sprijinul pentru a pune la dispoziţie resurse financiare în funcţie de posibilităţi pentru lăcaşele de cult aflate în construcţie”, transmite Guvernul printr-un comunicat postat pe site.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore