Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Handbal feminin, juniori III. Sânnicolau Mare și LPS Banatul, la egalitate după o partidă cu un final INCENDIAR

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Partidă electrizantă de handbal feminin, în cadrul Campionatului Național de Juniori III, seria G, care a avut loc la Sânnicolau Mare între gazdele de la Unirea și liderul LPS Banatul Timișoara. În văzul a aproximativ 200 de spectatori, o parte veniți și de pe Bega pentru a-și susține favoritele, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 38-38, după ce vizitatoarele au transformat o lovitură de la 7 metri la ultima fază.

LPS Banatul a început jocul în postura de favorită, fiind cu maximum de puncte înaintea disputei ce a început la ora 11.30 în Sala Sporturilor „Ioan Morar”, chiar și în ciuda întăririlor din trupa gazdelor, Nicole Eremici și Bianca Bujora de la Peciu Nou, respectiv Maria Vancu de la Nădlac. Timișorencele s-au instalat la timona partidei, având constant trei, chiar și 4 goluri, în special grație coordonatoarei Diana Șamani, care a impresionat publicul prin devotament și forța.

Totuși, echipa pregătită de tandemul Raul Ciolpan & Dani Morar, antrenorii din Sânnicolau Mare care-și dedică cea mai mare parte a timpului pentru handbalul feminin de pe Aranca, a micșorat ecartul până la finalul primei reprize, la două goluri, 18-20. Extrema dreaptă, Alexandra Niță, dar și Crina Asaftei, care și-a ghidat echipa din centru, au fost principalele arme ale amfitrioanelor, împreună marcând mai mult de jumătate din golurile sânmicloșencelor.

Repriza secundă a fost una antrenantă, dinamică, în care au existat atât faze frumoase de atac, cât și intervenții inspirate ale portarului Alexandra Silin, luată la țintă de câteva ori de jucătoarele adverse. Combinațiile de atac ale celor de la Sânnicolau Mare au deschis apărarea Timișoarei, și le-au permis gazdelor să se instaleze la conducerea partidei. Crina Asaftei, marcatoare până în final a 15 goluri, a fost luată om la om, însă Niță a continuat să dezechilibreze defensiva timișorencelor, în vreme ce de partea cealaltă, Diana Șamani a fost de neoprit, chiar dacă a avut probleme medicale o bună parte din repriza secundă.

Trei goluri a fost cel mai mare avantaj pe care l-au avut uniristele, care s-ar fi putut desprinde decisiv dacă nu ar fi ratat atacul ce le-ar fi putut desprinde și mai mult pe tabela de marcaj. Unirea a părut că are nervii mai tari spre final și că poate să-i preconizeze prima înfrângere lui LPS Banatul, însă la ultima fază de atac una dintre jucătoarele timișorence a scos o lovitură de la 7 metri, transformată ulterior, astfel că scorul final a fost 38-38.

LPS Banatul Timișoara se află pe prima poziție, cu 8 victorii și un rezultat de egalitate, în vreme ce Unirea Sânnicolau Mare este de abia pe locul 4, chiar dacă au bifat 7 victorii, o înfrângere și un rezultat de egalitate, fiind depunctată din cauza lipsei de talie.

Unirea Sânnicolau Mare: Crina Asaftei 15 goluri, Alexandra Nița 12, Iulia Bota 4, Karina Roosz Suba 4, Nicole Eremici 2, Romina Hărdăuț 1, Silin Alexandra, Sefora Bibolar, Anca Hiticaș, Patricia Buznian, Ioana Șerb, Maria Vancu. Antrenori: Raul Ciolpan și Dani Morar.

LPS Banatul Timișoara: Diana Șamani 13 goluri, Iulia Brîndescu 11, Luiza Mitriș 5, Bianca Kerekes 2, Florina Micu 2, Ramona Cîmpeanu, Rebeca Alexa, Larisa Andraș, Iasmina Jeremic, Larisa Tîrnovan, Ramona Chereși, Denisa Balini. Antrenor: Adriana Bota.

Foto: Arhivă

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore