În vizorul Comisiei de Disciplină a FRH, Unirea bifează VICTORIA și în al doilea meci din campionatul Ungariei

- Advertisement -

La al doilea joc consecutiv pe teren propriu, după victoria concludentă la peste 20 de goluri din prima etapă, Unirea Sânnicolau Mare a avut de furcă cu cei de la Onion City KE Mako. Fiind probabil convinși de succes înainte de a intra pe teren, gazdele și-au luat de sus adversarul astfel că victoria nu a fost atât de lejeră pe cât se aștepta, doar 39-32 la final, după ce la pauză diferența era de două goluri 18-16.

Desprinderea din primele minute ale partidei a dat senzația unui joc chiar mai ușor decât cel din prima rundă, tabela din Sala Sporturilor „Ioan Morar” arătând 10-2. Moment în care s-a produs declicul și oaspeții au început să recupereze din ecart. Greșelile de prindere ale mingii și ratările în poziție clară de pe semicerc au constituit un minus în jocul uniriștilor, care au avut un deficit mare și pe apărare, în special în zona centrală, acolo de unde maghiarii au aruncat aproape nestingheriți la poartă.

Deși s-au aflat tot timpul la conducerea partidei, sânmicloșenii i-au lăsat cel mai mult pe adversari să se apropie la scorul de 22-21, moment în care pedala de accelerație a fost apăsată și mai mult. Din nou, principala armă a trupei de pe Aranca a fost contraatacul, înainte de a ieși în apărare avansată pentru a-i bloca pe aruncătorii de la Mako. Finalul, deși la 6-7 goluri diferență, a fost unul relativ liniștit, astfel că localnicii i-au putut vedea pe toți pe parchet, cel mai mic din lotul Sânnicolaului, Marius Popescu, reușind și un gol de la linia de 7 metri. 39-32 scorul final, iar duminica viitoare, de această dată de la ora 15.00, Sânnicolaul va avea primul meci în deplasare, pe terenul celor de la SZFE Ehokse Szeged.

Sânnicolaul, în Comisia de Disciplină a FRH

Cel mai important moment din săptămâna aceasta pentru Unirea Sânnicolau Mare va fi marți, atunci când va intra în Comisia de Disciplină a Federației Române de Handbal, cu privire la participarea în Liga a IV-a din Ungaria, județul Csongrad. Chiar dacă se cunoștea acest demers încă de la începutul verii, se pare că interesul a fost stârnit doar după participarea efectivă, atunci când clubul din cel mai vestic oraș al țării a intrat puțin și în vizorul presei, fiind mediatizată participarea istorică în campionatul de pe teritoriul Ungariei.

Se zvonește și de o posibilă suspendare sau excludere votată de către cei de la FRH, după ce secretarul general federal, Mihail Bocan, a luat poziție în fața acestei participări. Subiectul e cu atât mai controversat cu cât, pe parcursul lunii august Unirea Sânnicolau Mare a primit un comunicat din partea președintelui Asociației Județene de Handbal (AJH), Florin Toacă, în care spunea că susține demersul de a participa în campionatul maghiar și că, la cerere, chiar va fi dispusă să ajute.

Probabil că decizia a fost luată fără a se consulta cu forul superior, Federația Română de Handbal, de vreme ce cu câteva zile în urma a venit un alt comunicat din partea aceluiași președinte AJH și care, la o scurtă privire asupra sa, se poate observa că spusele se bat cap în cap cu cele din comunicatul trimis în luna august.

Unirea Sânnicolau Mare: Cosma 7 goluri, Oancia 5, Coșoi 5, Ralph Suba 4, Ungureanu 4, Ienciu 3, Parasca 2, Miclăuș 2, Vișan 2, Balog 1, Băd 1, Marius Popescu 1, Novac, Șerb, Berbec, Ciobanu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Handbal feminin, juniori III. Sânnicolau Mare și LPS Banatul, la egalitate după o partidă cu un final INCENDIAR

Partidă electrizantă de handbal feminin, în cadrul Campionatului Național...

Unirea Sânnicolau Mare, victorie la 10 goluri în fieful liderului Pick Szeged II

Victorie importantă pentru echipa de handbal a celor de...

Nicolae Robu face noi propuneri pentru salvarea sportului timișorean VIDEO

Finanțarea cluburilor sportive reprezintă o problemă din care Primăria...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img