E cel mai bine plătit ”bugetar” și va fi cetățean de onoare al județului Timiș! Patriarhul Daniel, născut la Bara, are un venit lunar care-l face ”preafericit”

- Advertisement -

Portalul catavencii.ro a făcut public venitul Patriarhului Daniel, cel care va fi distins cu titlul de primul cetățean de onoare al județului Timiș.

Cel mai bine plătit ”popă” s-a născut pe data de 22 iulie 1951 în localitatea Bara din județul Timiș. Dacă veniturile publicate de colegii de la cațavencii.ro sunt reale, atunci termenul ”preafericitul” ar putea avea o însemnătate nu doar religioasă ci și a stării de fapt a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, întrucât acesta primește un salariu lunar echivalent cu cel al președintelui României, adică 8.817 de lei.

Cum ”funcția” din fruntea BOR nu e tot, Daniel fiind şi arhiepiscop şi mitropolit al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, ”șeful” bisericii mai primeşte 7.643 de lei, iar ca arhiepiscop încă 8.122 de lei. În total, veniturile lunare ale Patriarhului se ridică la frumoasa sumă de 24.582 de lei (net), plătiţi integral de către statul român, scrie catavencii.ro. Jurnaliștii mai subliniază faptul că ținuta îi este asigurată de angajator, asemeni mâncării, iar chirie sau întreținere nu plăteşte, la fel cum se întâmplă și în cazul transportului, întrucât locuieşte ”peste drum”.

Biserica Ortodoxă Română deține 53 de funcţii de înalţi prelaţi, asimilaţi cu înalţi demnitari publici, toți primind salarii la acelaşi nivel cu miniştrii şi secretarii de stat. Banii cu care aceștia sunt remunerați provin de la bugetul centralizat al statului. ”Pe noi, Preafericirea voastră, să ne iertați dacă ne vedeți mai rar pe la biserică, dar pentru ca domnia voastră să poată câștiga 24.582 de lei pe lună sau pentru ca Teodosie Șpagoveanul să încaseze 7.643 de lei lunar, noi cam trebuie să muncim de dimineața până seara, ca să aibă statul de unde încasa impozite. Căci da, salariile astea sunt plătite 100% de la bugetul de stat” scrie sursa mai sus amintită, care specifică faptul că numai personalul din Administraţia Patriarhală ia de la stat salarii în valoare de 557.442 de lei net lunar, cam cât 300 de profesori universitari.

De la decesul Mitropolitului Banatului Nicolae Corneanu, același Patriarh Daniel, ocupă și funcția, provizoriu ce-i drept, de Mitropolit al Banatului și cel mai probabil încasează venituri și din această postură… Nu ne mai chinuim să facem calcule, dar e sigur că ”șeful” Bisericii Ortodoxe din țara noastră câștigă într-o lună cu mult peste cât câștigă un angajat simplu într-un an întreg! 

Vă reamintim că PSD Timiș, prin funcția lui Titu Bojin, mulțumește cu vârf și îndesat Bisericii Ortodoxe Române și mai ales mai-marelui ei reprezentant, Patriarhul Daniel, cel care va fi declarat drept primul cetățean de onoare al județului Timiș.

Foto:timesnewroman.ro

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Tu poți să-l pronunți?

Cel mai lung cuvânt din limba română este "PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA"....

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare