- 1 kg cotlet de porc, fara os, bucata intreaga
- 400 g cuburi de branza (cascaval afumat, cascaval natur, branza topita)
- 2 oua
- 100 g unt
- dafin
- enibahar boabe
- sare
- piper
- 400 ml vin alb
Pentru garnitura:
- legume asortate (la punga)
- 1 punga de salata rucola
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet
- sare
Reteta: Cresteaza bucata de carne pentru friptura cu cutitul si presara pe ea condimente pentru friptura, sare si piper, apoi asaz-o in tava unsa cu untura impreuna cu cateva foi de dafin si cateva boabe de enibahar.Pune tava in cuptorul incins in prealabil si coace friptura timp de 70 de minute la foc potrivit, pana cand carnea incepe sa se patrunda. Friptura porc – Dupa primele 20 de minute de coacere, la fiecare 10 minute, toarna putin vin alb diluat cu apa peste carne, avand grija ca sosul rezultat sa nu fie prea abundent.
Dupa cele 70 de minute, pregateste crusta de branza astfel: topeste branza in bain-marie (la abur) impreuna cu ouale si untul, amestecand pana cand obtii o crema densa, omogena. Retete culinare – Repartizeaza crema pe friptura astfel incat carnea sa fie acoperita cat mai bine, apoi da tava din nou la cuptor si continua coacerea pana cand branza s-a intarit si capata o crusta aurie.
La aceasta friptura se potrivesc de minune legumele sote si salata rucola.