Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Descinderi pentru destructurarea unei grupări evazioniste, în patru județe, într-un dosar cu prejudiciul de 4 milioane de euro

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Percheziții, joi dimineață, în patru județe. Polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate au descins în 20 de locații pentru a destructura o grupare suspectată de evaziune fiscală. Prejudiciul în acest caz a fost estimat la 4 milioane de euro.

Vizat a fost omul de afaceri arab Waari Ghesan, dar și persoane din anturajul său. Oamenii legii au descins joi dimineață la domiciliul acestuia, la sediul firmei sale, dar și la domiciliile suspecților, în județele Timiș, Bihor, Mehedinți și Dolj. Aceștia sunt bănuiți de organizarea unui grup de evaziune fiscală extins în mai multe domenii ale serviciilor, prejudiciul în acest caz fiind estimat la 4 milioane de euro. După finalizarea perchezițiilor, 19 persoane urmează să fie duse la audieri, inclusiv Waari Ghesan.

„Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2009, liderul grupării, un bărbat de 55 de ani, ar fi stabilit întregul circuit evazionist în favoarea societăţii comerciale administrate de acesta. Grupul infracţional, format din 20 de membri cu vârste între 28 şi 60 de ani, era structurat pe mai multe paliere, mobilul urmărit fiind realizarea unor profituri materiale ilicite, imediate şi substanţiale, prin diminuarea taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului, în baza unor facturi emise consecutiv de mai mulţi furnizori (societăţi cu un comportament fiscal neadecvat) în baza unor situaţii create artificial. Obiectul activităţilor infracţionale ar fi constat în emiterea de facturi generatoare de TVA şi cheltuieli deductibile, operaţiuni fictive, în vederea legalizării provenienţei unor cantităţi de zahăr şi ulei alimentar achiziţionate ilicit de către societatea administrată de liderul grupării”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Waari Ghesan este patronul Tioss Commerce. El a fost implicat în afaceri cu Georgică Cornu, iar în urma divorțului acestuia, a intrat într-o relație cu Oana Cornu.

Activităţile au avut loc cu sprijinul B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Craiova, S.C.C.O. Mehedinţi, I.P.J. Timiş şi al jandarmilor. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Serviciului Român de Informaţii.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore