Cei de la Țiriac Holding s-au pus în sfârșit să repare părți din Abatorul Orășenesc, monument istoric pe care îl dețin, și care stă să se dărâme după ce timp de 20 de ani orice reabilitare a fost neglijată. Viceprimarul Traian Stoia a declarat că s-a terminat de renovat hala din partea dreaptă și acoperișul halei. Urmează să se intervină la acoperișul din partea stângă, iar la final va fi renovat și turnul din centru.

„La Abator, lucrările la garduri s-a încheiat. Este aproape finalizată şi hala din partea dreaptă cât și acoperişul halei. Urmează acoperişul din stânga turnului şi apoi, la final, turnul, deși  acolo e o chestie mai complicată. În turnul acela erau nişte apartamente pentru maiştri măcelari care îşi desfăşurau activitatea în abator. Păstrăm o comunicare bună cu Grupul Țiriac.  Ne informează în permanent despre ritmul în care se fac reparaţiile şi ne informează ce se întâmplă la acest monument timişorean”, a explicat Traian Stoia.

Întrebat de jurnaliști ce se va întâmpla cu monumentul istoric după ce se vor încheia renovările, viceprimarul a răspuns că nu știe. Inițial, proiectul prevedea construirea unui mall de către reprezentanţii Ţiriac Holding , clădire care ar fi păstrat elementele arhitecturale istorice ale abatorului. Proiectul nu a mai fost demarat după ce criza financiară a lovit grupul de afaceri: „Nu e problema noastră! Nu îmi permit eu să întreb un proprietar ce va face pe banii lui. Va face ce îi permit banii! Din discuţiile cu asociatul spaniol reiese că se va face un mall” a încheiat Stoia.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Citeşte TERMENI ŞI CONDIŢII