Abracadabra cu un cont „baban”, fără ca ANI să se sesizeze. Primarul din Sacoşu Trucesc, adevărat magician în declaraţii de avere

- Advertisement -
Dacă într-un articol precedent foloseam sintagma „pe moşia lui Koller” să ştiţi că am folosit-o pe bună dreptate, nu doar la figurat vorbind. Conform ultimei declaraţii de avere a primarului comunei Sacoşu Turcesc, Gabriel Adrian Koller, acesta deţine pe raza comunei peste 44 de hectare de teren. Dintre acestea, 43,11 au fost dobândite în perioada 2002-2010, şi reprezintă teren agricol, în timp ce o altă parcelă, tot de tren agricol, de doar 700 de metri pătraţi, este dobândită în 2008 şi este situată într-o locaţie „secretă”, conform declaraţiilor de avere. Toate aceste terenuri aparţin în proporţie de 50% şi soţiei primarului, Koller Eniko.

Culmea, în declaraţia de avere din 2009, Koller figurează doar cu un teren agricol de 8,47 hectare, pentru ca din 2009 şi până la ultima declaraţie de avere disponibilă pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) – adică, exact instituţia care veghează la falsurile ce pot apărea în declarațiile de avere a funcţionarilor publici. Dacă diferenţa de 35 de hectare nu a sesizat-o nimeni, încă, fie că a fost „omisă” din declaraţia din 2009, fie că a apărut din senin în 2010, o altă anomalie apare între declaraţiile de avere dintre 2009, 2010 şi 2011.

Koller specifică în declaraţia de avere din 2009 că a vândut un teren agricol în valoare de 17.100 de euro, pe data de 15 februarie 2008. Nimic suspect, încă! Pe declaraţia de avere din 2010, apare, subit, un depozit bancar, în valoare de 377.440 de lei (la Banca Italo-Romena), culmea, deschis în 2008. Interesant cum apare un cont cu o astfel de sumă în 2010, iar pe declaraţia de avere din anul precedent, acest capitol cuprinde doar căsuţe goale.

Să fi câştigat la LOTO domnu’ Koller sau care ar putea fi explicaţia?

La fel de subit, acel cont dispare şi de pe declaraţia de avere din anul imediat următor şi nu mai apare deloc până în ziua de azi…

Să mai pomenim despre faptul că pe declaraţia de avere din 2010 primarul declară o datorie de 5.088 de euro la Porsche Leasing, care datează din 2007 şi va dura până în 2012, deşi cu un an mai devreme, dar şi un an mai târziu această datorie dispare ie ea?

Prea multe cifre, prea puţine aspecte sesizate de Agenţia Naţională de Integritate, sau poate ANI a descoperit că domnu’ Koller, pe lângă că a câştigat la LOTO şi vrea să rămână secret, mai e şi amnezic? Sau doar un bun magician?

Pentru cei interesaţi, declaraţiile de avere ale lui Gabriel Adrian Koller sunt disponibile accesând link-urile de mai jos, pentru fiecare an în parte:

2009

2010

2011

2012

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare