ACCIDENT grav în Ungaria: Un autocar înmatriculat în România s-a răsturnat căzând în gol 10 metri. Autorităţile din Timiş în alertă

- Advertisement -

Un autocar care a plecat vineri din localitatea Băile Homorod (judeţul Harghita), cu destinaţia Pecs (Ungaria) s-a răsturnat de pe autostrada M6, în apropiere de localitatea Mohacs. În autocar fuseseră îmbarcate 26 de persoane, acesta fiind înmatriculat în judeţul Harghita.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu a cerut unei echipe de experţi de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Timişoara şi Arad să se deplaseze de urgenţă la faţa locului.

Potrivit datelor centralizate de Autoritatea Rutieră Româna (A.R.R.), în autocar se aflau înregistraţi 26 de pasageri care plecaseră ieri 7 februarie de la Baile Homorod.

Autobuzul implicat în accident are capacitatea de 49 de locuri, an de fabricaţie 1998 şi este clasificat la o stea. Firma operatoare are din anul 2011 licenţă de transport persoane, iar şoferul care se afla la volan este deţinător al unui certificat profesional pentru transportul rutier de persoane, valabil până la data de 15.09.2015.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului de poliţia maghiară asistată de experţii români, inspectorii ISCTR vor face un control la sediul firmei care deţine autocarul implicat în accident, pentru a verifica transportul de persoane efectuat de către această firmă, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Transporturilor.

Potrivit datelor transmise la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă de echipa consulară aflată în Ungaria şi a verificărilor efectuate asupra cetăţeniei persoanelor implicate în accident, rezultă că, din cei 22 răniţi, doar trei au cetăţenia română. Dintre cele trei persoane de cetăţenie română, două sunt adulte şi una este minoră.

Din totalul de 29 de răniţi doar trei au răni grave, restul fiind accidentaţi uşor. Din ultimele informaţii obţinute şi după evaluarea efectuată la faţa locului din cele două spitale din Pecs şi Mohacs, cele trei persoane cu cetăţenie română nu prezintă leziuni grave, care să le pună viaţa în pericol.

Foto: Arhivă

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Mircea Ionescu, fost director Romtelecom Timiș, protagonistul unui accident rutier, sub influența alcoolului

Mircea Ionescu, fost director Romtelecom Timiș, actualmente patron al...

Mort de beat la volan, a provocat un accident pe strada Iosif Vulcan din Timisoara

Accident de circulație, luni după-masă, pe strada Iosif Vulcan...

Doua persoane la spital in urma unui accident rutier la Timisoara

Accident de circulație, luni dimineață, la intersecția Căii Stan...

Autocar de la ”fosta” firma a unui deputat PSD Timis, circula cu ITP expirat VIDEO

O acțiune a polițiștilor rutieri din Timișoara a dus...

Din aceeași categorie

Categorii Populare