Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieAcoperișul liceului Loga va fi reparat cu bani germani. Urmează reabilitarea liceelor...

Acoperișul liceului Loga va fi reparat cu bani germani. Urmează reabilitarea liceelor Lenau și Calderon?

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

După ce la începutul anului municipalitatea anunța că problemele de la acoperișul liceului Loga au dus la stricarea fațadei și la apariția igrasiei pe holuri și în clase, Nicolae Robu a declarat astăzi că licitația pentru repararea acoperișului a ajuns la sfârșit, iar în 2-3 săptămâni se va trece la reabilitare. Contractul a fost atribuit la două firme care vor lucra prin asoceire: SC Constructim și Alex Dia Construct. Suma totală alocată este de aproape 1 milion de lei, iar durata preconizată până la finalizare este de 12 luni. Potrivit edilului, banii provin de la Banca de Dezvoltare a Germaniei.

„Am dat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare la liceul Loga, partea referitoare la acoperiș. Săptămâna trecută a fost predat amplasamentul către constructor doarece am finalizat licitația. Contractul a fost atribuit asocierii dintre două firme SC Constructim și Alex Dia Construct pentru suma de 986.000 lei, plus TVA. Durata  lucrărilor este de 12 luni. Sursa de finanțare este Banca de Dezvoltare a Germaniei. Pe parcursul derulării lucrărilor, banca germană va asigura consultanța tehnică prin intermediul unor experți stabiliți de către ei. Efectuarea plaților va fi condiționată de calitatea corespunzătoare a lucrărilor”, a explicat edilul.

Astfel, în primă etapă se va lucra la consolidarea șerpantei, șa schimbarea învelitorilor și la schimbarea țiglei. Mai mult, edilul a anunțat că oficialitățile fac demersuri pentru a contracta o firmă care să reabiliteze și fațada liceului. În proiectul acesta vor intra și alte două licee de prestigiu din oraș, Nikolaus Lenau și Jean Louis Calderon. Deși deocamdată nu sunt bani alocați pentru aceste lucrări, dar Robu a explicat că există posibilitatea ca licitația să fie organizată fără sursă de finanțare, pentru că în caietul de sarcini se prevede ca se pot obține banii ulterior prin accesarea de fonduri europene aflate la redistribuire pe Programul 2007-2013.

„În această primă etapă se va consolida șerpanta, schimbarea învelitorii de țiglă, ignifugare, schimbarea țiglei, etc.  Lictiația e doar pentru acoperiș și intră doar lucrarea de renovare a acoperișului. Mai mult, am organizat licitații pentru reabilitarea clădirilor liceelor Lenau, Loga și Calderon fără a avea sursa de finanțare garantată, cu o condiționare de găsire a banilor, pe ideea că atunci când vom fi pregătiți să începem lucrările, vom accede la fondurile europene aflate la redistribuire pe Programul 2007-2013. Legea permite să se organizeze licitații fără a fi o sursă de finanțare, caietul de sarcini prevede posibilitatea de a avea această condiție. Dacă reușim să atragem bani, vom reabilita și cele trei licee. Ar fi extraordinar să reabilităm aceste licee de elită care funcționează în clădiri frumoase dar care au nevoie de renovări”, a concluzionat Robu.

sursa foto: panoramio.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Școala Gimnazială 13 din Timişoara va avea un corp nou de clădire, construit și dotat cu bani europeni!

Școala Gimnazială nr.13 din Timişoara, de pe strada Musicescu, va avea un corp nou...

Bani de la UE, pentru producerea vaccinului gripal tetravalent la Institutul Cantacuzino

Guvernul pregătește un proiect european din fonduri nerambursabile pentru modernizarea Institutului Cantacuzino, reluarea producției...

E OFICIAL! Timisoara primeste finantare europeana pentru 21 de tramvaie NOI!

Unul dintre proiectele cu finanțare europeană aflate pe lista de rezervă transmisă de Primăria...