Procurorii DNA Timișoara cer arestarea preventivă a avocatei reținute, ieri, pentru trafic de influență

Date:

”Avocata a fost reținută în noaptea de luni spre marți, după ce a fost prinsă în flagrant primind suma de 12.000 lei de la denunțător”, a declarat, pentru Agerpres, Tamaș Schiffbeck, procuror-șef al DNA Timișoara.

Conform procurorilor timișoreni, începând cu anul 2008 persoana care a denunțat-o pe Joldeș formulat o serie de plângeri penale și acțiuni civile care au fost concepute și depuse la momentul respectiv de avocată. În 2009, aceasta i-a motivat clientului său că adversarii din procese câștigă litigiile datorită faptului că avocatul lor i-ar mitui pe magistrații care investigau cauzele. Astfel, Joldeș i-a sugerat clientului său să facă același lucrui, pentru a avea și el câștig de cauză. Acesta a refuzat să intre în jocul murdar propus de Joldeș, iar astfel, pâna în lunile februarie — martie 2013 nu a mai existat o continuare a acelei discuții.

După perioada menționată, inculpata Joldeș a început să-l contacteze telefonic pe denunțător, solicitându-i acestuia o întrunire pentru a discuta situația dosarelor în curs de soluționare, fie penale, fie civile. Două luni mai târziu avocata pretindea denunțătorului suma de 16.500 de lei pentru soluționarea în interesul sau a două dosare civile, respectiv a două dosare penale.

După ce a primit 2.000 de lei, avocata a încercat să-i explice denunțătorului că judecătorii și procurorii implicați în ”ecuație”, dar și un polițist, sunt cunoștințe apropiate ei și ei o ghidează în demersurile care trebuie făcute în continuare.

Ieri, chiar înainte de flagrant, avocata i-a trimis denunțătorului un SMS prin care îi cerea să pregătească 2.700 de euro pentru cei trei judecători, mai anunță Agerpres.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare