Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialProcurorii DNA Timișoara cer arestarea preventivă a avocatei reținute, ieri, pentru trafic...

Procurorii DNA Timișoara cer arestarea preventivă a avocatei reținute, ieri, pentru trafic de influență

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

”Avocata a fost reținută în noaptea de luni spre marți, după ce a fost prinsă în flagrant primind suma de 12.000 lei de la denunțător”, a declarat, pentru Agerpres, Tamaș Schiffbeck, procuror-șef al DNA Timișoara.

Conform procurorilor timișoreni, începând cu anul 2008 persoana care a denunțat-o pe Joldeș formulat o serie de plângeri penale și acțiuni civile care au fost concepute și depuse la momentul respectiv de avocată. În 2009, aceasta i-a motivat clientului său că adversarii din procese câștigă litigiile datorită faptului că avocatul lor i-ar mitui pe magistrații care investigau cauzele. Astfel, Joldeș i-a sugerat clientului său să facă același lucrui, pentru a avea și el câștig de cauză. Acesta a refuzat să intre în jocul murdar propus de Joldeș, iar astfel, pâna în lunile februarie — martie 2013 nu a mai existat o continuare a acelei discuții.

După perioada menționată, inculpata Joldeș a început să-l contacteze telefonic pe denunțător, solicitându-i acestuia o întrunire pentru a discuta situația dosarelor în curs de soluționare, fie penale, fie civile. Două luni mai târziu avocata pretindea denunțătorului suma de 16.500 de lei pentru soluționarea în interesul sau a două dosare civile, respectiv a două dosare penale.

După ce a primit 2.000 de lei, avocata a încercat să-i explice denunțătorului că judecătorii și procurorii implicați în ”ecuație”, dar și un polițist, sunt cunoștințe apropiate ei și ei o ghidează în demersurile care trebuie făcute în continuare.

Ieri, chiar înainte de flagrant, avocata i-a trimis denunțătorului un SMS prin care îi cerea să pregătească 2.700 de euro pentru cei trei judecători, mai anunță Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Suspiciune de fraudă în Primăria Timişoara, în organizarea mai multor concursuri în 2018 şi 2019! Dovezile au ajuns la DNA

O posibilă rețea de fraudare a concursurilor pentru ocuparea unor funcții publice, din care...

Conducerea Academiei de Politie, sub control judiciar pentru instigare la santajarea Emiliei Sercan

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate...

„DNA, noi suntem de partea ta”: peste 1.000 de timisoreni, asteptati in strada, duminica, la Timisoara

Puţin peste 200 de oameni au ieşit joi seara în stradă, la Timişoara, pentru...