Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăAdrian Diaconu: “Le sunt dator bănăţenilor, obligaţia mea este să le fac...

Adrian Diaconu: “Le sunt dator bănăţenilor, obligaţia mea este să le fac vocea şi gândurile auzite!”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Sunt oameni vrednici, cărora la place să trăiască şi drept şi bine!

Adrian Diaconu a luat cuvântul la votul pe moţiunea de cenzură împotriva descentralizării gândite de guvernul Ponta, moţiune dezbătută săptămâna aceasta. Declaraţia deputatului timişean zguduie de la început discursul şi tabloul politic cu care ne-au obişnuit aleşii din ultimii ani. “Ne aflăm în faţa unei situaţii fără echivoc- o lege de importanţă capitală pentru ţara noastră, asumată de un guvern, este considerată neconstituţională în INTREGALITATEA sa de către Curtea Constituţională. Cum s-ar traduce un astfel de fapt în cuvinte şi idei simple? În felul următor: nişte concetăţeni, ajunşi vremelnic în jilţurile puterii, au creionat şi au forţat apoi introducerea unor prevederi care nu respectă legea de căpătâi a acestei ţări! Un astfel de act nu poate fi considerat decât un afront faţă de România şi faţă de noi, ceilalţi cetăţeni ai acestei ţări!”, a spus Diaconu de la tribună Parlamentului. Alocuţiunea deputatului dă fiori, în continuare, amintind deopotrivă ce înseamnă descentralizarea dorită de bănăţeni cât şi respectul faţă de alegători: “Mă aflu la această tribună, ca să vă spun că vin din Banat. Şi ca să vă spun că dincolo de partidul pe care îl reprezint, datoria mea se îndreaptă către cei care m-au trimis în Parlamentul României. Le sunt dator bănăţenilor, iar obligaţia mea este să le fac vocea şi gândurile auzite! Locuitorii din acel colţ de ţară, la fel ca marea majoritate a românilor, sunt oameni vrednici, cărora la place să trăiască şi drept şi bine. Iar pentru asta muncesc din greu şi îşi respectă cu seriozitate rolul de cetăţean responsabil al acestei ţări. Aceştia nu iau în derâdere obligaţiile pe care le au şi se numără printre cei foarte buni platnici. Îşi respectă ţara şi ca datorie şi din respect pentru ei înşişi! Vor în schimb doar să fie la rândul lor respectaţi şi trataţi corect de către cei care îi conduc!”, susţine Diaconu. Finalul discursului aminteşte de… normalitate: “Nu ne putem juca nici cu dorinţele oamenilor, nici cu viitorul acestei ţări. Nu putem fi de acord ca o lege făcută pe genunchii baronilor, o lege neconstituţională în integralitatea să, să devină cheie de boltă a reformei administrative din România! Nu ne putem face părtaşi la haosul malign şi generalizat ce poate izvorî din aşa ceva!”

Maşina de vot a USD a început să scârţâie

Adrian Diaconu a ţinut să dea o veste bună la conferinţa de presă săptămânală: Camera Deputaţilor a respins intenţia guvernului de a desfiinţa 32 de judecătorii. În Timiş, ar fi fost cazul Făgetului. Deputatul timişean spune că a primit mai multe memorii din partea cetăţenilor şi îşi argumentează votul: “Accesul la justiţie este garantat de Constituţie, nu poţi să invoci criterii de eficienta economică într-un astfel de situaţie! Nu poţi pune oamenii pe drumuri sută de kilometri pentru a-şi căuta dreptatea! Senatul este camera decizională în acest caz, dar am speranţa ca şi colegii senatori vor vota la fel, adică împotriva desfiinţării celor 32 de judecătorii”.

Îşi desemnează candidatul

Deputatul timişean nu a ratat ocazia de a observa că adversarii politici nu se grăbesc să îşi desemneze candidatul pentru fotoliul de deputat în cazul colegiului III Timişoara. “Ba chiar apar nume- surpriză pe turnantă”, spune Diaconu. Şeful PP-DD Timiş a punctat la conferinţa de presă ca în urma unei întâlniri care are loc astăzi, PP-DD va hotărî cine intră în lupta pentru colegiul III pe 25 mai.

UPDATE!

PP-DD şi-a desemnat candidatul pentru Colegiul III

Şedinţa PP-DD Timiş, încheiată cu puţin timp în urmă, începe să lămurească lista politicienilor care se vor bate pe 25 mai pentru Colegiul III Timişoara. Candidatul Partidului Poporului – Dan Diaconescu este Florian Zanfir, consilier judetean şi preşedinte al organizaţiei municipale PP-DD Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu, a împușcat doi iepuri deodată....

Deputatul de Timis, Marilen Pirtea explica de ce nu au fost eliminate si pensiile militare

”În dezbaterile despre pensii, principiul echității și principiul contributivității sunt cele mai importante, pentru...

Marilen Pirtea: “Taxa pe viciu”, efecte economice negative in cascada. Romania catre recesiune!

Deputatul PNL de Timiș, Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei Deputaților, susține că Ordonanța de...