Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Adrian Diaconu:PP-DD a făcut o ofertă de intrare la guvernare, am vrut să căpătăm sprijin pentru inițiativele legislative

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
17 ° C
18.4 °
15.1 °
84 %
3.1kmh
0 %
mar
26 °
mie
27 °
joi
27 °
vin
27 °
sâm
24 °

Adrian Diaconu, deputat PP-DD, a declarat astăzi, că înainte de co-optarea la putere a UDMR și formarea noului Guvern, membrii de conducere din Partidul Poporului au organizat o întâlnire în care au hotărât să îi facă lui Victor Ponta o ofertă de intrare la guvernare, prin care nu îi cereau premierului funcții sau ministere, ci doar sprijin pentru inițiativele legislative a partidului.

„Duminică seara, PP-DD a organizat un for de conducere mai puțin formal în care am vrut să luăm o decizie despre cum vom reacționa la schimbarea majorității de putere din Guvern. Am căzut de acord să-i facem o ofertă premierului fără să cerem ministere, funcții, ciolane etc. Am vrut să ne oferim ca alternativă UDMR pentru intrarea la putere. De fapt noi am vrut să căpătăm sprijin pentru inițiativele legislative. Am fost refuzați pentru că era o cerere prea tardivă și pentru că Ponta apelase deja la loialitatea UDMR.”

Diaconu a explicat și de ce crede că Ioana Maria Petrescu, ministrul propus de Ponta la Finanțe, nu este potrivită pentru un asemenea post, și de ce a votat împotriva candidaturii ei. Deputatul consideră că  Ministerul Finanțelor este cel mai important portofoliu din Guvern, și deși Maria Petrescu are studii făcute la Harvard, lipsa ei de experiență poate dăuna României.

„Drept urmare, la audierea miniștrilor, votul nostru a fost de respingere a acelor candidaturi. Eu am participat la audierea Ministrului Finanțelor. Nimeni nu o cunoștea pe Ioana Maria Petrescu, singurele noastre mijloace de informare a fost un CV care ne-a parvenit fiecăruia dintre noiînainte de ședință și ce  informații am mai găsit pe internet. Cv-ul ei este impresionant din punct de vedere al educației pe care o are, dar noi am căutat să vedem dacă ea a mai fost menager pe undeva sau lider de proiect, pentru că Ministerul Finanțelor este cel mai important minister din România. Eu mi-am exprimat îndoială că ea va ști să conducă o instituție de o asemenea anvergură și impotanță pentru noi toți doar prin pr`isma a ceea ce a învățat ea la Harvard. ”

Deputatul e explicat și ce s-a întâmplat la votul din Plenul Parlamentului pentru investirea noului Guvern Ponta III. Diaconu a comparat declarațiile politice dintrre Crin Antonescu și Victor Ponta cu un joc psihologic complex.

„Am participat și la votul din plen, care eu zic că a fost și cel mai interesant. A fost savuros. Doar la turneele de poker de la televizor am mai văzut așa ceva. Gradual și cu o tehnică bine stabilită Crin Antonescu și Ponta si-au jucat cu măiestrie cărțile. Primul a vorbit Crin Antonescu și a declarat că USL a fost votat masiv de către populație, cu condiția ca el să fie președinte, iar Ponta premier. Nemaiexistând această strucutură tot eșafodajul s-a prăbușit și nu mai există principiile USL. A venit și Ponta și a declarat că el nu vede de ce ar primi lecții de la Crin atâta vreme cât acesta este președinte al Senatului și ocupă funcții ca și el. Apoi a adăgat că s-a săturat de tot felul de președinți și miniștri care tot zic că își dau demisia în 5 minute. Ca urmare, Antonescu a făcut all in, a declarat că își dă demisia din funcția de președinte al Senatului și l-a invitat pe Ponta să își prezinte și el demisia din funcția de Premier. Senzația din sală a fost, din câte mi-am dat eu seama, că această mână a fost câștigată de liberal.”

Președintele PP-DD Timiș a încheiat prin a-și exprima speranța că, odată cu ruperea USL și intrarea PNL-ului în opoziție, echilibrul dintre putere și opoziție s-a restabilit, și că de acum încolo, PSD va avea mai mare grijă la propunerile legislative pe care le va face.

„Ca urmare a celor întâmplate, eu nu pot fi decât încrezător că de acum încolo opozitia va fi opozitie iar puterea va avea mai multă grijă la trecerea actelor legislative, nu va fi ca înainte când legile se treceau cu lejeritatea acelei majoritati înfioratoare.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare