AcasăStiriEvenimentAdu-ți aminte de MINERIADĂ, la Timișoara! ”Iliescu nu pleca, până nu te-om...

Adu-ți aminte de MINERIADĂ, la Timișoara! ”Iliescu nu pleca, până nu te-om judeca!”

Banatul nu uită nicidată! Cu acest mesaj sunt întâmpinați timișorenii invitați prin intermediul Facebook să participe la un eveniment dedicat comemorării victimelor Mineriadei din 13-15 iunie 1990. Sloganul ales de organizatorii comemorării este ”Iliescu nu pleca, până nu te-om judeca!”, făcând aluzie la faptul că președintele României de la vremea respectivă, Ion Iliescu, este principalul vinovat pentru dezastrul produs de minerii care s-au deplasat la București din Valea Jiului.

”Adu-ți aminte de mineriadă! 746 de raniți si conform mărturiilor și dovezilor peste 100 de morți! Am fost înșelați la scurt timp după revoluție. De-atunci, zilnic suntem inșelați. Atunci, libertatea noastră a fost călcată in picioare! Haideți să ne adunăm cu toții în seara zilei de 14 iunie pentru a comemora victimele Mineriadei din 13-15 iunie 1990. Împreună, cu lumânări în mâini, să transformăm Piața Operei din Timișoara într-o mare de lumini”, se arată pe ”event-ul” de pe Facebook.

Adunarea celor care vor să comemoreze victimele mineriadei se vor aduna în Piața Victoriei din Timișoara, duminică, 14 iunie 2015, cu începere de la ora 20:30.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente