Alfred Simonis: Suntem singurul partid românesc și singurul partid creștin din România

- Advertisement -
Conferința municipală de alegeri a PSD Timișoara a stabilit, prin vot, o nouă conducere. Președinte a fost confirmat în funcție Mihai Ritivoiu. Liderul filialei, deputatul Alfred Simonis, le-a spus colegilor săi că partidul poate câștiga alegerile, dacă nu repetă greșelile din trecut.

PSD Timișoara are o nouă conducere, stabilită prin vot. Președinte este Mihai Ritivoiu, care va lucra o echipă alcătuită din prim-vicepreședintele Gabriela Popovici și vicepreședinții Ion Ardeal Ieremia, Alin Lăpădatu, Octavian Mazilu, Alexandru Moldovan, Radu Țoancă, Dan Idolu și Luminița Țundrea.

Șeful filialei Timiș, deputatul Alfred Simonis, a făcut o retrospectivă a ultimilor ani și a admis că rezultatele proaste din 2020 sunt vina exclusivă a felului în care PSD a făcut politică.

„În vara lui 2016 am câștigat alegerile locale, am câștigat președinția CJ cu Sorin Grindeanu, am luat un scor bun la Primăria Timișoara, cu Florin Bîrsășteanu, iar în iarnă am câștigat detașat alegerile parlamentare și în Timișoara, și în județ. Acum patru ani pe vremea asta aveam și prim-ministru, pe Sorin Grindeanu, și gândiți-vă câte lucrurile bune aveam în plan pentru România și pentru Timișoara. Nu întâmplător am făcut această retrospectivă. Acum nu suntem într-un moment de sărbătoare. Am avut niște alegeri locale pe care le-am pierdut, am avut un scor slab și la alegerile parlamentare. Cred că trebuie să recunoaștem că principala vină o are PSD central în raport cu PSD Timiș. Consecințele acelei demiteri a lui Sorin Grindeanu – excluderea din partid a unor membri, decapitarea organizației și lăsarea ei în afara sferei de decizie din partid – ne-au adus în situația să nu contăm la București și să transmitem această lipsă de anvergură”, le-a spus Simonis colegilor săi.

Felul în care sunt văzuți acum social-democrații în Timiș este consecința felul în care Bucureștiul a tratat această filială. „PSD a făcut erori nu doar din 2016 în raport cu Timișoara, a făcut erori chiar din 90. A avut loc un fel de sfidare a Timișului și a Timișoarei din mai multe considerente. Unul dintre ele, probabil, era acela că nu câștigăm alegerile. Al doilea era, și la București se vehiculează asta, că în vest nu au nevoie de niciun ministru, că au bani, suntem un județ bogat. Nu în ultimul rând, trebuie să recunoaștem că personaje ca Mischie, Vanghelie, Oprișan dau bine în alte părți. Dar aici pierzi voturi din cauza unor astfel de personaje”, a continuat deputatul.

Viitorul sună însă bine, crede Alfred Simonis, pentru că premisele de la care plecă acum la drum PSD sunt unele favorabile.

„Suntem singurul partid românesc din România. Credeți-mă că spun asta cu tot sufletul și este adevărat. Suntem singurul partid creștin din România, ne pasă de valori și de tradiții. Ăștia suntem noi. Dacă vom reuși să-i convingem pe oameni că ne dorim un drum european, dar respectându-ne valorile, putem câștiga și putem face lucruri bune”, a conchis președintele PSD Timiș.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare