AcasăStiriAdministratieAmânare peste amânare în privința primelor tramvaie reabilitate pentru Timișoara. Ce se...

Amânare peste amânare în privința primelor tramvaie reabilitate pentru Timișoara. Ce se întâmplă cu prețul acestora VIDEO

Două dintre ”rablele” care circulă pe șinele de tramvai din Timișoara au plecat în luna septembrie a anului trecut la faabricile de la Arad și Pașcani, unde urmează să fie reabilitate, astfel încât acestea vor arăta ca noi. Problema este că reabilitarea acestor două bucăți durează mult mai mult decât era prevăzut datorită furnizorilor de componente, pentru care tramvaiele Timișoarei nu reprezintă o prioritate. ”Anumite operații avansează fără probleme, altele se mai poticnesc pentru că anumite componente care se folosesc vin cu întârziere. Am înțeles că unele componente abia la sfârșitul lunii martie vor fi livrate. Unele componente sunt livrate mai greu, spune firma de la Arad. Nu a reușit să obțină un termen mai scurt” a explicat Nicolae Robu, primarul capitalei Banatului.

Reabilitarea celor două tramvaie echivalează cu realizarea, aproape în întregime, a unui tramvai nou. ”Nu se păstrează decât șasiul și roțile, care au fost deja reabilitate. Pe acest șasiu se montează componente 100% noi, ca pe un tramvai care acum e în fabricația propriu-zisă” a mai explicat edilul-șef al urbei de pe Bega.

Dacă ultima dată Robu spunea că în luna martie a acestui an, noile tramvaie vor fi deja finalizate, edilul-șef speră acum că, dacă fabrica anunță că ultimele componente vin pe finele lunii martie, în aprilie 2015 să putem circula deja cu tramvaiele reabilitate. ”Dacă la sfârșitul lunii martie primesc ultimele componente, în luna aprilie ar trebui să fie gata. I-am cerut domnului Goia să facă o deplasare și la Pașcani, pentru că până acum cu cei de acolo s-a discutat doar la Arad, când trimiteau și ei reprezentanți. I-am cerut să meargă la fața locului să vadă care este stadiul fizic” a mai spus primarul, care, deși nu ține de el, riscă să-și încalce din nou termenul avansat în cazul în care tramvaiele nu vor fi gata.

De ce spune Nicolae Robu că numai la început merge mai greu și că următoarele tramvaie vor fi reabilitate într-un timp mult mai scurt, cu circa 30% mai mic, dar și ce se va întâmpla cu prețul reabilitării unui astfel de tramvai, puteți afla urmărind declarația primarului Nicolae Robu, în înregistrarea video de mai jos.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente