Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieStrada și Balta Lămâiței intră în reabilitare! Ce sistem ingenios va fi...

Strada și Balta Lămâiței intră în reabilitare! Ce sistem ingenios va fi implementat pentru colectarea apei pluviale de pe blocuri VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

”Vă anunț cu bucurie că a fost finalizată procedura de atribuire a contractului de lucrări privind reconstrucția ecologică a bălții de pe strada Lămâiței. Ieri a expirat termenul de depunere al contestațiilor și nu am avut contestații. Prin urmare, vom trece la treabă de îndată ce vine primăvara” a anunțat, mândru, primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Firma care a câștigat licitația se numește Kasdum-GF SRL, iar costurile lucrărilor au fost estimate de proiectanți la 2.136.958 de lei fără TVA. ”În urma licitației electronice, oferta câștigătoare a fost de 2.050.500 de lei, fără TVA” spune edilul-șef de pe Bega, care susține că implementarea acestui proiect va dura opt luni.

”Va fi reamenajat spațiul verde, se va curăța și reconfigura luciul de apă. Se vor planta arbori și arbuști și va fi colectată apa pluvială de pe 30% din blocurile cu șarpantă din cartier și descărcarea apei se va face în baltă” anunță Nicolae Robu, care dezvăluie astfel o ”inovație” în ceea ce privește acest tip de proiect, la Timișoara.

Întâiul gospodar al capitalei Banatului anunța cu câteva săptămâni în urmă că în jurul bălții Lămâiței va fi amenajat un parc cu șezlonguri în aer liber, cu acces gratuit, în timp ce pe luciul apei, după ce aceasta va fi curățată, vor ”ateriza” câteva rațe sălbatice.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=D5UOs06Mlhw&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Loc de joaca pentru copiii din Sacalaz, amenajat chiar in centrul comunei

Locuitorii din comuna timișeană Săcălaz își vor putea duce copiii, în curând, într-un loc...

Băncile așezate fix lângă un gard ce împrejmuiește aleile din jurul Bălții Lămâița din Timișoara

Pentru că românul s-a născut poet şi ştie pe lângă fotbal şi politică să...

Cititorii ne semnalează: Parcul I. Klein e plin de BĂLĂRII și CĂPUȘE, iar copii nu au unde se juca! FOTO

Parcul I. Klein din Timișoara este o mică oază de verdeață situată în ”triunghiul”...