În sfârşit orăşenii din Freidorf vor avea canalizare

0
929

Timişorenii care locuiesc pe străzile Răscoala de la 1907 şi Niccolo Paganini din zona Freidorf vor avea în sfârşit apă şi canalizare. Şi asta după ce Aquatim a câştigat un proiect european de aproape 200 de milioane de euro.

Miercuri, pe cele două străzi au început lucrările de introducere a reţelei de canalizare. La predarea de amplasament a participat şi viceprimarul Timişoarei, Sorin Grindeanu, care i-a asigurat pe locuitori că nu vor intra în iarnă cu străzile sparte pentru că „tot ce începe în toamnă se termină în toamnă”.

„Încep lucrările pe două străzi: Răscoala de la 1907 și Niccolo Paganini, sunt două străzi pe care avem siguranța că vom putea să le și terminăm astfel încât să nu intrăm în iarnă cu străzile sparte. Modul de lucru este următorul: se intră pe o stradă, se termină și apoi se intră pe alte străzi. Durata pe extinderi în zona Freidorf este de șase luni, iar durata proiectului de extinderi și reabilitări în Timișoara este de doi ani”, a spus Sorin Grindeanu.

Locuitorii din zona Freidorf nu vor fi nevoiţi să apeleze la altă societate pentru a realiza racordurile pentru că acestea vor fi realizate prin acest proiect, timişorenii trebuie doar să facă lucrările de introducere din interiorul gospodăriei.
Valoarea proiectului finanţat din fonduri europene, câştigat de către Aquatim, este de 119 milioane de euro, prin acest proiect se va introduce reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare, atât în Timişoara cât şi în mai multe localităţi din judeţ.

„Proiectul prevede realizarea a șapte stații de epurare, trei uzine de apă noi, se realibitează alte trei uzine de apă, precum și de extindere de rețea de canalizare de 200 de km și o extindere de rețea de apă de 100 de km. 75 % din fonduri sunt nerambursabile, adică 87 milioane de euro, 15,5 milioane de euro pune Aquatim-ul printr-un credit luat de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare”, a declarat Ilie Vlaicu, director Aquatim.

Extinderea reţelei de canalizare se va face pe 7,3 km pe străzile: Răscoala de la 1907, Anton Bacalbaşa, Podgoriei, Niccolo Paganini, Dumitru Bagdasar, Contemporanul, Romaniţei, Constantin Nottara, Calea Urseni, Constantin Silvestri, Ion Românu, Splaiul Sofocle, Dimitrie Stan. De asemenea, vor fi reabilitate reţele de canalizare pe o lungime de 9,8 km pe străzile: Calea Stan Vidrighin(Buziaşului), Martir Marius Nemţoc, Intrarea Neptun, Atomului, Mareşal Constantin Prezan, Martir Vasile Balmuş, Orion, Cerna, Versului, Martir Ioan Stanciu, Martir Angela Sava, Bran, Aleea Poieniţei, Clăbucet, Romulus, Martir Sorinel Leia, bd. Gen. Ion Dragalina, Emil Zola, Gavril Muzicescu, Hărniciei, Aleea Inului, Intrarea Plantelor, Mureş, Nicolae Filimon. Se va realiza şi reabilitarea reţelelor de apă (2,4 km) pe străzile: Banatul, Lacului, Nicolae Andreescu, Constantin Daniel, bd. Gen. Ion Dragalina.

Alexandra Dobre

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.