Amendati ieri de politistii locali, azi parcati pe aceleasi locuri, la Timisoara

- Advertisement -

Zeci de amenzi sunt aplicate zilnic în zona centrală a Timișoarei, însă ”eforturile” polițiștilor locali sunt zadarnice. Ieri au sancționat șoferii care și-au lăsat mașinile pe locurile destinate autocarelor cu turiști, azi, aceleași locuri erau pline ochi cu… mașini.

Poliția Locală Timișoara se luptă cu nesimțirea și tupeul șoferilor din traficul timișorean precum ar face-o cu morile de vânt. ”Atenție, nu parcați neregulamentar în zona centrală!”, este sfatul oamenilor legii de ani și, mai accentuat, de luni de zile în capitala Banatului, însă pare a fi în zadar.

Agenții din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au permanent în atenție menținerea zonei pietonale exclusiv pentru promenadă, iar străzile din zona centrală pe care se mai circulă cu autovehiculele se verifică permanent pentru menținerea fluidizării circulației. Astfel, s-a acționat și în această perioadă pentru luarea măsurilor legale împotriva conducătorilor auto care nu respectă interdicțiile și care parchează neregulamentar obstrucționând astfel traficul. În ultimele 10 zile, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au aplicat un număr de 795 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care au intrat și au staționat pe străzile pietonale din centrul orașului, precum și pe străzile aferente celor pietonale, încălcând OUG 195/2002. Cel mai frecvent s-a constatat că se parchează ilegal pe străzile Gh. Lazăr, Palanca, Piața I. Huniade, C. Brediceanu, Proclamația de la Timișoara, Gh. Dima, A. Pacha, Gh. Mușat, V. Alecsandri, E. de Savoya. Tot în această perioadă au fost ridicate un număr de 42 de autovehicule care încurcau flagrant circulația altor autovehicule sau a pietonilor.

”Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto că se va acționa în continuare permanent și că nu se tolerează niciun fel de abatere de la lege, fiind aplicate sancțiuni drastice celor care nu țin cont de prevederile OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise, amenzile fiind între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, și recomandă conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere pentru a evita astfel sancționarea și chiar ridicarea autovehiculelor”, au anunțat reprezentanții oamenilor legii.

După acțiunea polițiștilor locali desfășurată inclusiv ieri, astăzi, în cele mai multe dintre locurile amintite de oamenii legii, în mod deosebit pe locurile destinate autocarelor cu turiști marcate în fața Liceului Tehnic ”Ion I.C. Brătianu”, stăteau parcate mașini ”cât încape”!

Amendati ieri de politistii locali, azi parcati pe aceleasi locuri, la Timisoara 1

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare