Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Amenzi pentru posesorii de câini care nu strâng resturile fiziologice ale patrupedelor

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Poliția Locală Timișoara a răspuns la sesizările primite în ultimul timp de la timișorenii care acuză lipsa de bun-simț al stăpânilor de patrupede, care nu strâng resturile fiziologice lăsate de animale prin parcuri. Oamenii reclamă faptul că, o dată cu încălzirea vremii, din ce în ce mai mulți părinți își aduc copiii în locurile de joacă de pe spațiile verzi, și, din cauza resturilor produse de câini, există riscul ca cei mici să se îmbolnăvească. Câinii sunt lăsați să-și facă necesitățile chiar și în zonele cu nisip, amenajate special pentru copii. De asemenea, timișorenii se plâng că majoritatea posesorilor de câini nu pun botniță patrupedelor, și le dau drumul în parcuri, existând posibilitatea ca animalele să devină agresive.

Astfel, polițiștii locali au acordat amenzi în baza legii HCL 371/2007, care se referă la plimbarea pe domeniul public al câinilor, și responsabilitatea posesorilor de animale de companie de a strânge resturile produse de acestea, și la responsabilitatea de a plimba animalele în lesă, și botniță pentru cele din categoria animalelor periculoase.

Poliția locală a verificat Parcul Regina Maria (Poporului), Parcul Copiilor ”Ion Creangă”, Parcul Justiției, Parcul Civic, Parcul Botanic, zona Piața Sfântul Gheorghe și Ceasul floral, Dacia, Bucovina, Cugir și Silistra, și zonele din apropierea magazinelor Kaufland și Billa. În total, au fost aplicate 26 de amenzi. Poliția Locală intenționează să mai recurgă la astfel de acțiuni locale și pe viitor.

De asemenea, se atrage atenția asupra faptului că este interzis transportul de animale în mijloacele de transport în comun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare