Ana Birchall: Comisia pentru Afaceri Europene susţine în unanimitate stimularea înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor

- Advertisement -

În şedinţa de marţi, Comisia pentru Afaceri Europene şi-a arătat susţinerea unanimă faţă de adoptarea unui proiect foarte important pentru IMM-urile din România. „Proiectul are o relevanţă deosebită pentru transpunerea documentului programatic al Uniunii Europene, Small Business Act”, a declarat secretarul comisiei, Ana Birchall.

„Iniţiativa Guvernului este pozitivă şi dorită de IMM-urile din România. În cadrul dezbaterilor, Comisia a hotărât să avizeze favorabil proiectul de lege cu amendamente. Am hotărât, împreună cu colegele şi colegii din comisie, ca pentru implementarea mai eficientă a <<Small Business Act>> să acordăm o prioritate la finanţare, programelor microintreprinderilor destinate produselor ecologice sau care aparţin afacerilor de mediu şi produselor sau serviciilor inovative. În ceea ce priveşte spre exemplu produsele ecologice, ştim cu toţii că România are un potenţial foarte mare în acest sector, din păcate încă neexploatat”, a spus Ana Birchall.

“Este foarte bine că proiectele de lege iniţiate de Guvern se bucură de susţinere în cadrul Comisiei pentru Afaceri Europene, mai ales când vorbim de proiecte cu un impact pozitiv asupra mediului de afaceri în general şi asupra sectorului IMM-urilor în particular”, a mai spus deputatul PSD.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii a fost adoptat de Senat în şedinţa din 24 februarie 2014. Comisia pentru Afaceri Europene a emis un aviz favorabil pentru proiectul de lege în data de 11 martie 2014.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

IMM-urile din Vest pot beneficia de finantari nerambursabile de pana la un milion de euro

Întreprinderile mici și mijlocii pot beneficia de finanțări cuprinse...

Promisiuni de la Guvern: Ambulanta in fiecare comuna din Romania

Guvernul a adoptat un Memorandum privind instituirea schemei de...

Marilen Pirtea: “Taxa pe viciu”, efecte economice negative in cascada. Romania catre recesiune!

Deputatul PNL de Timiș, Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei...

Culmea! Premierul Viorica Dancila transmite un mesaj cu prilejul Zilei Culturii Nationale

Primul ministru al României, Viorica Dăncilă, a transmis un...

Mihaela Triculescu, noul presedinte al ANAF. Ce o recomanda?

Premierul României, Viorica Dăncilă, a semnat astăzi Decizia de...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img