Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Alin Popoviciu și Traian Băsescu au participat la congresul PPE din Dublin. Vezi de ce!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Alin Popoviciu a povestit astăzi ce s-a întâmplat la Congresul PPE (Partidul Popular European), la care PDL a participat cu o delegație de 37 de oameni. Alături de ei a fost și președintele Traian Băsescu, invitația fiind extinsă la toți liderii europeni care se situează în dreapta eșicherului politic. Deputatul a explicat că vizita a avut ca scop alegerea  unui candidat din partea PPE la președinția viitoarei Comisii Europene. Delegația românească l-a susținut pe  politicianul luxemburghez Jean Claude Juncker, fost lider al Eurogrupului, care a câştigat în dauna francezului Michel Barnier. În cazul în care PPE va câştiga alegerile europarlamentare din 22-25 mai, atunci Juncker va deveni preşedinte al Comisiei Europene pentru perioada 2014-2019:

 „Am fost in delegația PDL la Congresul PPE de la Dublin, unde am fost cea mai numeroasă delegație, am avut 37 de oameni, 15 cu drept de vot, si cred că a fost un succes, a fost și președintele României, Traian Băsescu, au fost toți liderii europeni de dreapta. În cadrul ședinței, a fost reales președintele PPE, iar legat de candidatul pe care PP-ul îl va propune pentru Comisia europeana, cred că PDL a avut opțiunea corectă și am mers împreună cu CDU, cu doamna Merkel și cu cei din Luxemburg și a ieșit exact candidatul pe care noi l-am susținut, am mers pe domnul Juncker, care a candidat împotriva lui Michel Barnier, susținut de francezi și de spanioli, partidele mai importante, inclusiv de Fidesz din Ungaria.”

Popoviciu a ținut să explice și fapul că Mișcarea Populară și Forța Civică doresc să adere la Partidul European, dar demersurile au fost suspendate până după alegerile europarlamentare, deoarece gruparea europeană dorește să vadă cât reprezintă, procentual, cele două partide românești în plan electoral:

„Pe lângă ce s-a întâmplat acolo la PPE, în momentul de față există o adresă din partea Mișcării Populare și A Forței Civice, în care doreau intrarea în PPE, iar decizia PPE, a fost ca aceste demersuri să fie amânate până după alegerile europarlamentare, când gruparea europeană va lua în discuție această cerere, doar dacă partidele respective vor dovedi că reprezintă ceva în electoratul din România. Cu alte cuvinte, în acest moment nu există nici o negociere între PP și alt partid din România, nici măcar cu liberalii, iar după vizita din Germania a PDL, dacă vă aduceți aminte, v-am spus și atunci, a existat inclusiv o discuție legată de acest lucru, iar cei din CDU au spus că în cadrul PP din România nu va mai intra alt partid decât PDL. Deci PP așteaptă dacă Forța Civică și Mișcarea Populară reprezintă ceva în electoratul din România iar dacă acest lucru se întâmplă, pot să existe și aceste negocieri, dar în momentul de față nu există nici o înțelegere.” 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Alin Popoviciu și Călin Roman pierd în instanță în fața PNL Timiș și urmează să fie excluși din partid!

Curtea de Apel Timișoara a dat dreptate PNL Timiș în procesul deschis de Alin...

Prea ca la țară! Alin Nica merge după fentă și instituie tribunale politico-populare ca să-i pedepsească pe infideli

Și singurul politician care pare detașat, de tot circul din PNL Timiș, este deputatul...

Robu și Popoviciu candidează la posturi de conducere în PNL. Funcțiile pentru care au aplicat

Liberalii din Timiş şi-au depus oficial candidaturile pentru funcţii în structurile naţionale ale partului....