Parlamentarii ACL au informat Congresul SUA asupra pericolului fraudării alegerilor de către PSD

- Advertisement -

În documentul adresat celor doi co-președinți – Michael Turner și Loretta Sanchez, reprezentanții PNL și PDL îi informează pe reprezentanții Congresului SUA despre acțiunile abuzive și fără precedent ale alianței guvernamentale conduse de PSD în scopul fraudării alegerilor prezidențiale.

Deputații și senatorii Opoziției aduc la cunoștința demnitarilor americani ordonanţa de urgenţă privind migraţia primarilor, actul normativ pe care PSD l-a adoptat în ședința de Guvern de joi, 28 august 2014, și care reprezintă un derapaj grav de la principiile statului de drept și contravine Constituției României.

În scrisoarea adresată celor doi politicieni americani, parlamentarii ACL atrag atenția că migrația aleșilor locali a fost legalizată de PSD în ciuda semnalelor de îngrijorare venite din partea societății civile, a mass-media și a partidelor de Opoziție, dar și a rezervelor formulate de către Ambasada SUA, Ambasada Marii Britanii, precum și de reprezentatul Comisiei Europene la București.

Parlamentarii ACL trag un semnal în Congresul SUA arătând recidiva PSD în adoptarea de măsuri abuzive având drept obiectiv fraudarea alegerilor prezidențiale și confiscarea totală a puterii în România. Astfel, în scopul favorizării turismului electoral și a votului multiplu, Partidul Social Democrat a modificat recent o lege organică folosindu-se, în mod ilegal, de același instrument legislativ – ordonanța de urgență.

Membrii Opoziției din Grupul Pro-America din Parlamentul României subliniază faptul că vor întreprinde toate demersurile posibile pentru a bloca ordonanța de urgență care schimbă regulile cu puțin timp înaintea alegerilor prezidențiale, destabilizând situația politică internă în favoarea Puterii controlate de PSD. Liberalii și democrat-liberalii au precizat că deja au fost transmise scrisori oficiale către ambasadele statelor UE acreditate în România și către Ambasada SUA, precum și Comisiei de la Veneția. Pe plan intern, Alianța Creștin – Liberală va face toate demersurile în justiție și pe lângă Avocatul Poporului, pentru a determina atacarea ordonanței de urgență la Curtea Constituțională.

Scrisoarea a fost semnată de către deputații George Scutaru (PNL) și Mircea Liubanovici (PDL) și de către senatorii Cornel Dobrițoiu (PNL), Tudor Chiuariu (PNL) și Ion Ariton (PDL).

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Deputatul de Timis, Marilen Pirtea explica de ce nu au fost eliminate si pensiile militare

”În dezbaterile despre pensii, principiul echității și principiul contributivității...

Marilen Pirtea: “Taxa pe viciu”, efecte economice negative in cascada. Romania catre recesiune!

Deputatul PNL de Timiș, Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei...

Marilen Pirtea, deputat PNL: Istoria se repetă. Apar semnele care au precedat criza din 2008

Iresponsabilitatea actualilor guvernanți va arunca România într-o criză autoindusă,...

Din aceeași categorie

Categorii Populare