Peste 5.000 de timișoreni la protestul din Piața Victoriei. ”Ponta, nu uita, Timișoara nu te vrea!” FOTO/VIDEO

- Advertisement -

Așa cum s-a anunțat încă de luni, Timișoara, alături de alte mari orașe din țară, solicita proteste în stradă la adresa politicienilor și a Guvernului, care a dat ”chix” în ceea ce privește turul I al alegerilor prezidențiale. Dacă marți seara circa o sută de timișoreni s-au adunat în Piața Victoriei pentru a demonstra că sunt alături de diaspora, mobilizarea s-a făcut cu mult mai bine pentru sâmbătă, 8 noiembrie.

Ponta, nu uita, Timișoara nu te vrea!”, ”Jos comunismul”, ”Lăsați-i să voteze!”, dar și ”Cine nu sare, cine nu sare, ori e cu Ponta, ori e prost de moare!” și multe alte scandări s-au putut auzi în Centrul Timișoarei din partea a peste 5.000 de piepturi, iar mitingul, deși se dorea o mișcare împotriva întregii clase politice a luat rapid direcția către o manifestație anti-PSD și anti-Ponta, știut fiind faptul că social-democrații nu sunt deloc iubiți în capitala Banatului, fapt demonstrat și cu ocazia primului tur de scrutin din urmă cu o săptămână. Scandările au plecat de multe ori din public, fără a se ține cont de ceea ce se spunea la stația de amplificare, iar oamenii simpli au dovedit din nou că nu iubesc PSD, la Timișoara

Au luat microfonul, pe rând, studenți, din toate colțurile țării, mișcarea de protest fiind inițiată de această categorie, și nu de membrii vreunui partid politic așa cum s-a vehiculat până astăzi, dar și alte persoane cum ar fi o profesoară, sau un reprezentant al revoluționarilor.

În aceeași seară au avut loc manifestații similare la Cluj, București, Oradea dar și în alte orașe de pe întreg cuprinsul României, toate protestele devenind, realmente proteste anti-Ponta și anti-PSD. Interesant sau nu, la majoritatea manifestaților s-a ajuns la scandări de genul ”Klaus Iohannis președinte!”.

Merită menționat că în Piața Victoriei din Timișoara și-au făcut apariția și simpatizanți ai PSD Timiș (cel mai probabil trimiși de partid), care au încercat să instige la violență, însă unii dintre ei au fost dispersați de jandarmii care au intervenit prompt în aplanarea conflictelor. Mai mult de atât, în Piață au fost văzuți și membrii ACL, care, fără a purta vreun însemn al partidului, au scandat alături de timișorenii ”de rând”, oamenii politici fiind de această dată tot ”de rând”, chiar dacă unii dintre social-democrați și simpatizanții lor au insinuat că aceștia au fost cu un anumit scop acolo.

Ne întrebăm, așa ca timișorenii de rând, stimați pesediști, Piața Victoriei din Timișoara vă aparține, e proprietate privată? Sau de ce considerați că peneliștii sau pedeliștii sau de orice ”culoare” ar fi ei, ”în civil”, nu au dreptul să participe la un protest ”civic”? Doar ”ai voștri” au voie?

Imaginile de mai jos, atât foto cât și video, sunt mai mult decât grăitoare de la sine!

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=6gE5WVpwN0Q&feature=youtu.be]

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=iLEVuI3_5IY#t=109]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Distinctie prezidentiala pentru Teatrul National din Timisoara

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Timișoara a primit o...

Presedintele Romaniei: Nu renuntati la vot din cauza unui guvern incompetent!

Președintele României, Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin...

Motivul pentru care primarul Robu le cere timișorenilor să iasă în stradă la proteste

Bugetul Timișoarei ar putea scădea cu 33 de milioane...

Robu şi-a luat consilier personal nou!

Pentru că românul s-a născut poet şi ştie pe...

Agitator PDL la protestele anti-guvern din Timişoara

Pentru că românul s-a născut poet şi ştie pe...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img