Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Timișoara ar putea avea un muzeu al premierelor. Cărui liberal i-a aparținut ideea

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Timișoara ar putea avea un nou muzeu. După încercări repetate și eșuate de a amenaja un muzeu al Revoluției din 1989, capitala Banatului ar putea deschide un muzeu din bani de la bugetul local. Inițiativa i-a aparținut Adelinei Tîrziu, consilier local PNL, care a explicat că a discutat cu primarul Nicolae Robu despre ideea sa.

„După cum se ştie sunt peste 100 de premiere şi va trebui găsit un spaţiu adecvat în care să se adune exponate, istorie, materiale scrise, eventual video. sediul ar putea fi la Dermatologie. Eu am făcut interpelarea să găsim o locaţie. Domnul primar a spus că se va gândi la o locaţie, se gândeşte şi la Dermatologie. Deocamdată a fost o idee pe care am discutat-o, mi-a venit în timp ce discutam cu dânsul despre Muzeul Calculatoarelor, care este inclus pe strategia de dezvoltare urbană 2016 -2020. Cred că e la proiectul 317 şi acum se fac demersuri pentru găsirea unui spaţiu„, a spus Tîrziu. Timișoara are un muzeu național, cel al Banatului, un muzeu de Artă și muzeul satului Bănățean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...