Timișoara ar putea avea un nou muzeu. După încercări repetate și eșuate de a amenaja un muzeu al Revoluției din 1989, capitala Banatului ar putea deschide un muzeu din bani de la bugetul local. Inițiativa i-a aparținut Adelinei Tîrziu, consilier local PNL, care a explicat că a discutat cu primarul Nicolae Robu despre ideea sa.

„După cum se ştie sunt peste 100 de premiere şi va trebui găsit un spaţiu adecvat în care să se adune exponate, istorie, materiale scrise, eventual video. sediul ar putea fi la Dermatologie. Eu am făcut interpelarea să găsim o locaţie. Domnul primar a spus că se va gândi la o locaţie, se gândeşte şi la Dermatologie. Deocamdată a fost o idee pe care am discutat-o, mi-a venit în timp ce discutam cu dânsul despre Muzeul Calculatoarelor, care este inclus pe strategia de dezvoltare urbană 2016 -2020. Cred că e la proiectul 317 şi acum se fac demersuri pentru găsirea unui spaţiu„, a spus Tîrziu. Timișoara are un muzeu național, cel al Banatului, un muzeu de Artă și muzeul satului Bănățean.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.