Poli Timişoara emite un comunicat în care-şi plânge de milă, pe bună dreptate. Nimeni nu şi-l „asumă”

- Advertisement -

Clubul Poli Timişoara se ţine de cuvânt, dar pare la un pas de a răbufni la adresa arbitrajelor scandaloase de care a avut parte în ultima perioadă. Echipa de pe Bega se apropie de zona „mlăştinoasă” a clasamentului Ligii I, motiv pentru care încearcă să pună presiune pe oficialii fotbalului românesc prin intermediul unui comunicat pentru care nu pare a „răspunde” cineva anume, Florenţiu Staicu – preşedintele clubului, aşa cum ar fi firesc, sau altcineva din stufoasa conducere a alb-negrilor.

„De la constituirea ACS Poli Timişoara, ne-am propus ca discursul nostru public să fie unul civilizat, bazat pe respect faţă de competitori şi instituţiile oficiale ale fotbalului românesc. Orice declaraţie de presă s-a axat doar pe factorul sportiv, de fiecare dată ne-am referit strict la joc. Niciodată nu am lezat, jignit sau calomniat pe cineva. Ne dorim ca rezultatele să fie consecinţa calităţii fotbalului prestat. Şi la victorii, dar şi la rezultate mai puţin reuşite, am vorbit în termeni civilizaţi despre arbitri şi adversari.

Cu toate acestea, nu putem să nu semnalăm că, din nou, în ultimele meciuri, s-au luat mai multe decizii incorecte împotriva echipei noastre. În jocurile cu Săgeata Năvodari, respectiv FC Botoşani, două momente decisive în care se cuvenea acordarea unei lovituri de pedeapsă în favoarea echipei noastre au fost judecate greşit, fapt relevat inclusiv de jurnaliştii şi specialiştii TV. Aceste hotărâri eronate au afectat evident poziţia noastră în clasament. Din păcate, nu este prima oară, noi am mai semnalat, tot în termeni decenţi, alte decizii injuste la adresa echipei, cum a fost cazul în meciurile din tur de la Braşov, Ploieşti, respectiv Chiajna.

Cum am zis în preambul, ne dorim ca scorul final să fie consecinţa jocului prestat. Nu putem uita că în tur, în disputa contra celor de la FC Braşov, pierdută cu 1-2, golul decisiv a fost marcat în urma unei flagrante poziţii de ofsaid, lucru relevat la momentul respectiv de întreaga mass-media. Astfel de momente pot afecta esenţial configuraţia finală a clasamentului. Considerăm că, în acest moment, inclusiv odată cu apariţia arbitrilor adiţionali, deciziile oficialilor trebuie să fie cât mai apropiate de adevăr. Nădăjduim că partida de vineri, tocmai cu FC Braşov, una extrem de importantă în cursa pentru rămânerea ambelor echipe în prima ligă, va fi decisă strict de evoluţia celor două formaţii, iar acuzele legate de arbitraj să fie inexistente la finalul partidei” se arată în comunicatul postat de clubul bănăţean pe site-ul oficial al echipei.

Aspectele semnalate prin intermediul comunicatului sunt, din păcate, în perfectă concordanţă cu realitatea, dar, de asemenea din păcate, clubul timişorean continuă să nu aibe o persoană care să facă permanet acest lucru – să pună presiune pe oficialii fotbalului mioritic, care continuă să-şi împartă „ciolanul”, asemeni politicii, în funcţie de intereselel proprii. În lipsa unei „voci” care să reprezinte echipa în studiorile televiziunilor şi nu numai, care să comenteze vehement aceste decizii, asemeni perioadei în care Gheorghe Chivorchian sau Daniel Stanciu făceau asta, echipei îi va fi extrem de greu să „facă valuri” cu atât mai mult că lotul este relativ subţire, iar antrnorul este… Şunda!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare