AcasăStiriSocialAproape 500 de amenzi pentru șoferii care nu respectă legislația

Aproape 500 de amenzi pentru șoferii care nu respectă legislația

Polițiștii rutieri din Timiș au ieșit pe principalele străzi din județ. Timp de patru zile, aceștia au sancționat șoferii care nu respectă legislația. Bilanțul acțiunii: 490 de amenzi.

„În perioada  25 –28 iulie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.    

Oamenii legii au întocmit 11 dosare penale şi au aplicat 490 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 172 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 96 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

39 de șoferi au rămas pietoni, aceștia fiind sancționați pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitelor legale de viteză şi semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric.

De asemenea, au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

Acțiunile pe linie rutieră continuă și în weekend.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente