Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieARMONIA va ”domina” străzile din Timișoara! De ce NU începând de mâine?

ARMONIA va ”domina” străzile din Timișoara! De ce NU începând de mâine?

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Două tramvaie din ”curtea” Regiei Autonome de Transport Timișoara au fost reabilitate, acestea sosind la Timișoara în urmă cu numai câteva zile. Unul dintre ele va fi prezentat miercuri, 8 iulie, publicului larg, odată cu Ziua Transportului Public Local, care se serbează mâine. Timișorenii vor avea șansă să vadă cum arată tramvaiul, care a fost ”botezat” deja de primarul Timișoarei ”Armonia”, dar nu și să-l ”testeze”, întrucât acesta nu a fost pus în circulație încă.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei a precizat că ”noile” tramvaie beneficiază de o omologare provizorie, iar înainte de punerea lor efectiv în circulație se va face după testarea celor două garnituri. ”Ultimul test trebuie făcut cu saci de nisip înăuntru pentru a se simula încărcarea cu călători ca sarcină, se verifică sistemul de frânare și de-abia după aceea se va da undă verde. RATT va anunța mâine când vor intra în funcțiune tramvaiele noi. Nu vor intra de mâine în sistemul de transport public al orașului”, a precizat întâiul gospodar al capitalei Banatului.

Tramvaiul ”Armonia” va ajunge la ora 9:00 în Piaţa Maria, de unde se va îndrepta, imediat, înspre Centrul Timișoarei, pentru a ”poposi” la Catedrala Mitropolitană. Acolo va staţiona până în jurul orei 11:30, au anunţat autorităţile locale. ”De Ziua Transportului Public în Timișoara vom organiza un eveniment care în acest an va fi mai deosebit, pentru că în cadrul lui vom prezenta și cele două tramvaie noi, pot să le numesc, rezultate prin reabilitarea tramvaielor vechi. Sunt realmente un nou model de tramvai, made in Romania. Noi nu am țintit așa ceva, dar am făcut ca în România să se fabrice din nou tramvaie. Iată că cele două fabrici, care au tradiție, au know-how, au reușit să producă un nou model de tramvai: Armonia. Numele vine de la faptul că au fost concepute, ca specificații de funcționalități, într-un oraș al armoniei. Timişoara este un oraș al armoniei între oameni și al armoniei în general, sub orice aspect. Un oraș al armoniei între vechi și nou”, a precizat Robu. Edilul a explicat și care este diferența dintre un tramvai ”Armonia” și un tramvai Imperio asamblat la Arad din componente Siemens. ”Piesele de pe Armonia sunt fabricaţie românească, mai puțin sistemul de frânare. Concepția a plecat de la specificaţiile date de noi”, a conchis Robu.

La 146 de ani de la inaugurarea primului tramvai tras de cai de pe teritoriul actual al României moment de sărbătoare marcat prin a cincea ediție a Zilei Transportului Public Local, la Timișoara, va avea loc parada tramvaielor în centrul Timișoarei lângă Catedrala Mitropolitană. La eveniment vor participa Tramvaiul tras de cai (replica vagonului original din 1869), tramvaiul ”Gemene” (originalul de la 1927), tramvaiul “Timiș” (din 1985), vagonul “Platformă” (model Timiș), tramvaiul ”nou” Armonia, dar și vagonul restaurant. Toate garniturile vor putea fi admirate, fotografiate și vizitate. Vagoanele vor circula pe acordurile formației “Peregrinii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Goia scoate pensionarii în stradă, dar nu bea decât apă minerală cu coloizi de aur și argint!

Cine nu a auzit despre Societatea Metropolitană de Transport Timișoara, clar, nu are cultură...

E OFICIAL! Timisoara primeste finantare europeana pentru 21 de tramvaie NOI!

Unul dintre proiectele cu finanțare europeană aflate pe lista de rezervă transmisă de Primăria...

VIDEO Un tramvai numit… Armonia? Mai degrabă GALAGIA! Cum poate sa zdrangane un tramvai ”cvasi-nou”

Un tramvai reabilitat, ”cvasi-nou” cum îi place primarului Timișoarei să numească Armoniile care circulă...