Atelierul de Înfrumuseţare Interioară din Timişoara împlineşte şase luni

- Advertisement -

La început de noiembrie 2013, spaţiul de la etajul 1 de pe strada Gheorghe Lazăr nr. 8 nu era altceva decât o sumă de încăperi, patru la număr, albe şi goale. În 12 zile s-a întâmplat un fenomen cu totul neobişnuit, şi apartamentul a fost pictat de către 12 artişti, apoi complet mobilat şi amenajat, toate acestea cu o investiţie de aproape 0 lei. Mobilă, covoare, perne, aparatură audio-video, veselă, ceaiuri şi lumânări, toate s-au strâns „Acasă” în timp record sub formă de donaţie din partea celor care au auzit şi rezonat cu idea contribuirii la un spaţiu creat de oameni pentru oameni.

Acasă e un “loc pentru sufletul tău”, o oază de linişte şi relaxare în mijlocul oraşului şi vâltorii vieţii de zi cu zi. Acolo găseşti o ceainărie, bibliotecă, spaţiu de creaţie şi terapie prin artă, ateliere de fapte bune şi de vindecare, workshopuri de meditaţie, mişcare, sunet şi sănătate, proiecţii de filme, seri de călătorii şi, mai presus de toate, zâmbete, simplitate, acceptare şi (re)descoperire.

Spaţiul se întreţine în acelaşi mod în care s-a constituit, şi anume prin donaţiile celor care îi calcă pragul, fie pentru un atelier anume sau pur şi simplu pentru un ceai cald şi o vorbă bună. E deschis tuturor zilnic între orele 16:00 şi 22:00, şi activităţile ce se întâmplă acolo sunt împărţite pe patru arii diferite:
– atelierul de creaţie – un spaţiu de explorare a terapiei prin artă, a fiinţei creatoare, organizând workshop-uri sau pur şi simplu lăsându-l deschis la dispoziţia celor ce doresc să creeze, poate chiar să ofere celorlalţi un cadou făcut cu timpul, energia şi dăruirea mâinilor lor.
– atelierul de fapte bune – locul în care Asociaţia Look Inside, iniţiatoarea proiectului, precum şi alte ONG-uri, planifică şi implementează proiecte pentru comunitate, precum şi unde orice persoană interesată poate să fie introdusă în meseria de voluntar.
– atelierul de autocunoaştere – acest spaţiu găzduieşte workshopuri de meditaţie, muzică, dans, teatru, forme de mişcare, introspecţie, sănătate, proiecţii de filme, seri de călătorii, cluburi de carte şi multe altele, toate cu scopul creşterii, învăţării, descoperiri şi redescoperirii.
– atelierul de vindecare – un spaţiu dedicat activităţilor terapeutice care facilitează vindecarea fizică, mentală şi emoţională, prin masaj terapeutic, reflexoterapie, reiki, prananadi, tehnica Bowen, coaching, psihoterapie, consiliere, şi multe altele.

Detalii mai multe despre loc şi activităţi se găsesc pe pagina de Facebook a Atelierului, (unde orarul săptămânal este mereu afişat la vedere), precum şi la numărul de telefon 0730.14.15.15. Colectivul de Acasă te aşteaptă cu mare drag să le calci pragul, şi să vă bucuraţi împreună de următoarele şase luni, şi apoi de mulţi mulţi ani de acum înainte!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare