AcasăStiriAutocarele pentru turişti pot opri în trei staţii speciale. Ce amenzi riscă...

Autocarele pentru turişti pot opri în trei staţii speciale. Ce amenzi riscă şoferii care le blochează accesul

Autocarele care transportă turişti în Timişoara pot opri în trei locaţii din centrul oraşului. Asta după ce, în baza unui HCL, acestora le era interzis să oprească fie şi pentru debarcarea pasagerilor. Mai mulţi operatori de transport şi ghizi turistici s-au plâns de această problemă, iar autorităţile locale au luat măsuri. Atenţie, însă, şoferii care blochează accesul autocarelor în cele trei staţii, riscă amenzi usturătoare.

„Ca urmare a desemnării orașului Timișoara Capitală Culturală Europeană în anul 2021, reprezentanții Municipalității caută soluții pentru facilitarea accesului turiștilor în Municipiu, motiv pentru care au fost amenajate locuri de staționare pentru autocarele cu turiști în trei zone, mai exact lângă Parcul Central, pe Bd. I.C. Brătianu și la Punctele Cardinale. Locațiile respective sunt prevăzute cu indicatoare și marcaje, astfel încât ceilalți participanți la trafic să cunoască destinația acestora. Din acest motiv, Poliția Locală Timișoara face apel la conducătorii auto să înțeleagă și să nu oprească sau să staționeze în zonele prevăzute cu astfel de indicatoare, deoarece în caz contrar riscă sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002, între 290 lei și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare. În același context, polițiștii locali atenționează că sunt în atenție în continuare și locurile special destinate parcării persoanelor cu dizabilități, marcate și semnalizate corespunzător, fiind aplicate, numai de la începutul acestei luni, pe această linie, un număr de 213 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care nu au respectat semnificația indicatoarelor amplasate în locațiile destinate persoanelor cu handicap”,a atenţionat Poliţia Locală.

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.
Other Amount:
Introdu adresa de e-mail:

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente