autostrada-Timisoara-Lugoj-la-Sanovita-07

Începând de luni, 7 septembrie 2015, de la ora 8:00, CNADNR anunță că pe Autostrada A1, Orăștie – Sibiu, va fi instituită restricția totală a traficului rutier, respectiv între Nod rutier Sălişte (km 270+020) – Nod rutier Cunţa (km 292+455). Restricția este necesară în vederea remedierii degradărilor constatate la km 275+650 al autostrăzii (km 60+600 proiect).

”În conformitate cu prevederile Contractului “Proiectare şi Execuţie Autostrada Orăştie – Sibiu, lot 3, Antreprenorul are responsabilitatea deplină pentru remedierea defectelor apărute, atât în perioada de execuţie a lucrărilor, cât şi în perioada de garanţie (4 ani). Astfel, aceste lucrări de remediere vor fi executate pe riscul şi cheltuiala antreprenorului”, ne-a transmis CNADNR.

Experţii tehnici din partea antreprenorului şi cei din partea beneficiarului, au concluzionat faptul că apariţia şi evoluţia defectului (crăpătura) de la km 275+650 nu s-a cauzat unui fenomen de alunecare a terenului, ci unei tasări structurale pricinuită de execuţia necorespunzatoare a lucrărilor la corpul autostrăzii, în perioada 2012 – 2013.

În perioada de restricție totală, traficul rutier se va desfășura pe o rută alternativă, respectiv DN 1 între localităţile Sălişte şi Cunţa.

Precizăm că perioada de închidere a circulaţiei este de aproximativ o lună şi jumătate, în funcţie şi de condiţiile meteorologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here