Poli-Craiova

Alb-violeții ”pierdură” două puncte printre degete. CSU Craiova s-a dovedit o ”nucă tare”, care a lovit pe final, după ce elevii lui Dan Alexa s-au văzut deja cu trei puncte în buzunar.

Deși începea cu noua achiziție, Marius Croitoru în primul ”11”, Poli și Universitatea s-au tatonat reciproc pe parcursul primului mitn. Numai șutul lui Goga (minutul 13) în plasa laterală a lui Bălgrădean merită menționat la capitolul mari ocazii de gol pentru alb-violeți, în timp ce oltenii au avut șansa deschiderii scorului prin Acka, în minutul 43, asta după ce Croitoru, cu zece minute mai devreme a tras excelent de la mare distanță, însă nu a reușit să-l învingă pe goalkeepr-ul oaspeților.

Repriza a doua a început cu ocaziile lui Goga (minutele 49 și 54), și Elek (minutul 52), care nu au reușit, însă, să-l învingă pe Bălgrădean. În minutul 57, Croitoru execută perfect o lovitură liberă, Melinte deviază balonul, cu capul, înspre poarta oltenilor, de unde Elek trimite, tot cu capul, în plasa porții oaspeților (foto), iar scorul devenea 1-0! După mai bine de o oră de joc, Craiova are două ocazii de a egala, însă Mateiu nu reușește să-l învingă pe Kirschtein nici în minutul 62 și nici după alte trei minute. După alte cinci minute, marcatorul timișorenilor este aproape de a dubla avantajul echipei sale, însă nu ajunge la o minge centrată de același Croitoru – cel care s-a dovedit astăzi a fi, poate, cel mai bun transfer al alb-violeților, în urma jocului prestat. Oltenii nu renunță și Madson îl ”încearcă”, în minutul 83, de la 30 de metri pe Kirschtein, care este la post. Cu două minute înainte de final Nuno Rocha ”schimbă” tabela de pe ”Dan Păltinișanu”. Atacantul din Insulele Capului Verde preia o centrare venită de pe partea dreaptă, îi ”ia fața” lui Melinte și trimite în poartă din apropiere, iar scorul avea să se păstreze până la final, 1-1.

Poli Timișoara: Kirschstein, Belu, Melinte, Luchin (c), D. Popescu, Artean, Llorente (min.66- Sarmov), Bărbuţ, Goga (min.58- Zicu), Croitoru (min.75- Rufino), Elek. Antrenor: Dan Alexa.

CS Universitatea Craiova: Bălgrădean (c), Achim, Acka, Dumitraş, Vătăjelu, Zlatinski (min.72- Bancu), Mateiu, Madson (min.85- Măzărache), Ferfelea (min.59- Ivan), Herghelegiu, Nuno Rocha. Antrenori: Emil Săndoi.

Foto: Robert Russ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.