Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Băsescu amendat pentru declarația: „romii trăiesc din ce fură”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Traian Băsescu a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru afirmația considerată discriminatorie față de romii nomazi. CNCD a hotărât că Băsescu a încălcat dreptul la demnitate a persoanelor din această etnie.

Conform unui comunicat trimis la Mediafax: „Reclamantul a fost sancționat cu o amendă contravențională în cuantum de 600 lei. Colegiul director a aplicat această amendă, ținând cont de faptul că președintele Traian Băsescu nu se află la prima faptă de discriminare.”

Băsescu a fost reclamat de asociația Romani Criss după ce a declarat în 2010, la o conferință de presă din  Ljublijana, capitala Sloveniei, că: „Mai avem o problemă catre trebuie spusă și care face dificilă integrarea romilor nomazi-foarte puțini vor să muncească. Mulți dintre ei, în mod tradițional, trăiesc din ce fură. Dacă nu vom recunoaște cinstit și problemele pe care le are etnia însăși, și problemele pe care le avem noi în a cunoaște etnia, nu vom găsi soluția la această problemă.”

1 COMENTARIU

  1. In sfarsit spune si acest domn ceva adevarat. Urmatorul pas ar fi ca cei de la ANAF sa confiste averile ilicite pe care acestia le-au acumulat si sa-i oblige sa plateasca taxe la stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Dezastrul Colterm! Timișorenii, obligați să scoată din buzunar peste 21 milioane euro pentru că primarul Dominic Fritz a uitat să-l trezească din somn pe...

Aduceți-vă aminte când, în plină campanie electorală, Dominic Fritz avea soluții la orice problemă...

Demagog cu gura plină! Primarul Dominic Fritz a încălcat legea rutieră direct din șaua bicicletei

Cel mai simplu e să dai lecții la toată lumea și tu să faci...

Politistul local care a jignit grosolan un fotoreporter din Timisoara, in Comisia de disciplina. Asteptam sanctiunea!

Agentul Avramescu a ajuns în Comisia de Disciplină a Compartimentului Control Intern din cadrul...