Băsescu amendat pentru declarația: „romii trăiesc din ce fură”

- Advertisement -

Traian Băsescu a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru afirmația considerată discriminatorie față de romii nomazi. CNCD a hotărât că Băsescu a încălcat dreptul la demnitate a persoanelor din această etnie.

Conform unui comunicat trimis la Mediafax: „Reclamantul a fost sancționat cu o amendă contravențională în cuantum de 600 lei. Colegiul director a aplicat această amendă, ținând cont de faptul că președintele Traian Băsescu nu se află la prima faptă de discriminare.”

Băsescu a fost reclamat de asociația Romani Criss după ce a declarat în 2010, la o conferință de presă din  Ljublijana, capitala Sloveniei, că: „Mai avem o problemă catre trebuie spusă și care face dificilă integrarea romilor nomazi-foarte puțini vor să muncească. Mulți dintre ei, în mod tradițional, trăiesc din ce fură. Dacă nu vom recunoaște cinstit și problemele pe care le are etnia însăși, și problemele pe care le avem noi în a cunoaște etnia, nu vom găsi soluția la această problemă.”

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img