ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Tehnologie de ultimă generaţie pentru elevii Liceului Pedagogic „Carmen Sylva”, din Timişoara FOTO

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Smart Classroom este un proiect care oferă o soluţie digitală de învăţare completă care include atât suport hardware şi software, cât şi conţinut digital, adaptat curriculumului recomandat elevilor de liceu. În clasa digitală, care a fost dotată cu 31 de tablete Samsung GALAXY Note 10.1, un E-Board, un Smart TV şi două laptop-uri, elevii (de clasa a XI-a şi a XII-a) vor putea studia cursul opţional „Succesul profesional”. Cursul a fost dezvoltat de către Junior Achievement, iar digitalizarea sa în format HTML a fost făcută de Read Forward.

„Sunt foarte bucuros că am obţinut această dotare în urma unui concurs câştigat de elevi, mai ales pentru că astfel se obişnuiesc cu competiţia, iar în societatea de astăzi lucrurile vor evolua pe baza concurenţei. Mulţumesc celor de la Samsung pentru investiţia făcută şi suntem convinşi că va avea rezultate. Le doresc elevilor să utilizeze cu succes echipamentele în scopul instruirii lor continue”, a declarat Prof. Dr. Cornel Petroman, Inspector Şcolar General, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş.

Proiectul presupune crearea unei clase utilate complet cu tehnologie de ultimă generaţie în materie de tablete, E-Board-uri, Smart TV şi laptop-uri. În plus, proiectul Smart Classroom facilitează comunicarea în timp real dintre profesori şi elevi şi încurajează schimbul de experienţă cu alte licee, printr-o platformă cloud.

„Ne bucurăm că, împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale, am inaugurat trei clase digitale în România. Trăim într-o lume tot mai digitală, în care tehnologia are un rol important, mai ales în domeniul educaţiei. Este şi motivul pentru care am dezvoltat proiectul Smart Classroom, prin care vrem să contribuim la dezvoltarea abilităţilor digitale ale tinerilor, atât de necesare pentru job-urile de astăzi şi mâine. Aceştia vor putea studia utilizând tehnologie de ultimă generaţie şi vor putea accesa conţinut interactiv, util în pregătirea lor profesională”, a declarat Mihaela Stănoiu, responsabil CSR în cadrul Samsung Electronics România.

Samsung şi Ministerul Educaţiei Naţionale au semnat în luna iunie 2013 un parteneriat pentru amenajarea unor săli de clasă Smart în liceele din Bucureşti, Timişoara şi Iaşi cu echipamente IT de ultimă generaţie. În anul 2013, a fost inaugurată prima clasă SMART pentru Şcoala Comercială Superioară „Nicolae Kretzulescu” din Bucureşti. Anul acesta, proiectul Smart Classroom a continuat cu inaugurarea a două noi clase de acest fel – la Timişoara (10 februarie, în cadrul liceului Pedagogic „Carmen Silva”) şi la Iaşi (va avea loc mâine, 11 februarie, în cadrul Colegiului „Costache Negruzzi”). Pentru a desemna liceul care să beneficieze de o clasă digitală, elevii timişoreni şi ieşeni au fost provocaţi să-şi dovedească creativitatea şi abilităţile digitale printr-un material video de două minute, în care să arate de ce liceul lor merită să beneficieze de o soluţie completă destinată învăţământului digital – Smart Classroom.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore