Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

BC Timișoara și-a prezentat lotul cu un spectacol baschetbalistic de excepție FOTO

- Advertisement -

Seara de 15 septembrie 2014 a fost una extrem de specială dacă ne referim la parchetul sălii Constantin Jude din Timișoara. Acesta a găzduit o partidă amicală de toată frumusețea, dar și un spectacol de muzică și lumină dedicat celor 14 ”lei” și staff-uli tehnic, care și-au făcut apariția în sală în aplauzele publicului.

Aruncarea simbolică de start a partidei cu Balkan Botevgrad a fost oferită de comentatorul radio Nicolae Secoșan – o legendă în Banat. Meciul cu bulgarii, echipă care are în componență patru jucători de națională și trei sârbi, a fost extrem de echilibrat. Victoria a venit de partea alb-violeților, însă cu numai 3,3 secunde înaintea ultimei sirene, când Kelvin Lewis a transformat două aruncări libere, scorul final find 82-81 în favoarea ”leilor”. (pe sferturi: 23-29, 16-11, 25-24, 18-17)

Pentru timișoreni, cei mai buni au fost: Lewis – 16 puncte, 5 recuperări, Manigat – 15 puncte, 6 recuperări, Pesic – 15 puncte, 5 recuperări, Jovanovic – 13 puncte, 5 pase decisive, Popescu – 8 puncte, 4 recuperări, Tica – 7 puncte, 3 recuperări, Toth – 6 puncte, 2 recuperări, Milencovici – 2 puncte, 2 recuperări, în timp ce la bulgari Milovanovic a reușit 24 puncte, 5 recuperări, iar Pavel Marinov 17 puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive.

”Cred că a fost o seară frumoasă pentru a prezenta echipa în fața timișorenilor. Meciul a fost pe măsură, în fața unei echipe bune, ce are în componență patru jucători din naționala Bulgariei și trei jucători sârbi de valoare. Mi-a plăcut echipa lor. Nouă ne-a trebuit destul de mult să depășim emoțiile prezentării, care a fost foarte frumoasă, de altfel. Am avut probleme cu accidentările, rotația a fost mai scurtă pentru că ne-au lipsit doi jucători de poziția 3, Persic și Stăncuț, dar s-a terminat frumos, mai ales pentru suporteri. Sper să continuăm în aceeași manieră, chiar dacă ar fi să câștigăm toate meciurile la un punct diferență. Dar cred că e mai frumos să câștigăm, decât să pierdem” a declarat la finalul partidei antrenorul BC Timișoara, Dragan Petricevic.

Păltinișanu și Czmor intră în istorie

Doi dintre cei mai reprezentativi jucători din ultimii ani ai alb-violeților s-au retras aseară din teren, Dan Păltinișanu și Petru Czmor bifând luni ultimul meci în alb-violet. Aceștia au fost ”înregimentați” însă în conducerea tehnică a Academiei clubului BC Timișoara, pentru care au sarcina clară de a descoperi tinere talente care să asigure continuitate baschetului timișorean.

”Nu este cel mai fericit moment din carieră, dar ni se întâmplă tuturor, acesta e cursul vieții. Mă bucur că oamenii de la club au apreciat cei 13 ani petrecuți aici. Vreau să le mulțumesc că au făcut acest gest pentru mine și pentru Pidi. Îi mulțumesc și lui Dragan, că ne-a primit în echipa lui pentru ultima oară. Vreau să primesc mulțumirile și placheta și în numele altor jucători care s-au retras de la echipa asta, dar nu au avut norocul unei festivități, așa cum am avut noi. Poate au fost jucători mai buni decât noi și ar fi meritat-o mai mult” a spus Dan Păltinișanu, extrem de emoționat.

”Pălti” a petrecut 12 sezoane și jumătate la Timișoara, fiind component al echipei care a adus singurul trofeu al baschetului masculin timișorean, la nivel de seniori, Cupa României în 2010, fost jucător de națională și “calificat în nici nu mai știu câte finale”, după cum singur spune.

Petru ”Pidi” Czmor a jucat 14 ani pentru echipa timișoreană și a câștigat și el Cupa României în 2010. Este fiul unor sportivi celebri – ambii părinți au jucat baschet – iar festivitatea de retragere a venit la doar o zi după ce a împlinit 35 de ani, notează site-ul oficial al ”leilor din Banat”, bctimisoara.ro.

Foto: Robert Dohar

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore