Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

C.J. Timiş premiază automobiliştii invers proporţional cu performanţele obţinute

- Advertisement -

Instrumente politice sau nu, cluburile sportive din judeţul Timiş, „papă” miloane de lei anual, de la buget. Aşa cum am arătat zilele trecute, cluburile auto care reprezintă Timişul în campionatele naţionale atât la raliuri cât şi la viteză în coastă, nu au reuşit reale performanţe în acest domeniu, singurul club care a trimis un sportiv pe podium la final de an fiind CB Rally Vest – acelaşi care primea cei mai puţini bani în 2013.

Consiliul Judeţean Timiş, după evaluarea proiectelor depuse de structurile sportive, a propus finanţarea acestora astfel (am luat în calcul numai cluburile auto):
a) A.C.S. C.B. Rally Vest – 10.000 lei;
f) A.C.S. GAO Racing Team – 5.000 lei ;
q) A.C.S. Big Racing Timisoara – 25.000 lei (literele au rămas conform atribuirii C.J. Timiş).

Constatăm că unul dintre cluburile care au primit în 2012 o finanţare de 50.000 de lei şi în 2013 o finaţare de 20.000 de lei, CS Răducioiu Timiş Rally, a „sărit” din schemă în acest an (sau cel puţin până la prima rectificare bugetară). Motivul invocat de preşedintele Comisiei pentru cultură, învăţământ, tineret şi sport, Adrian Negoiţă este legat de lipsa prezenţelor acestui club la etapele Campionatului Naţional de Raliuri şi prezenţa scăzută la „naţionalul” de VTM, dar şi faptul că singurul echipaj trimis de club în competiţiile naţionale – Răducioiu/Bulearcă – nu a oţinut rezultate notabile, nici măcar în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, la cele două etape la care a participat.

În „top-ul” finanţărilor, pe ultimul loc, a intrat A.C.S. GAO Racing Team, club care va trimite, în 2014, trei piloţi în competiţile naţionale, doi dintre aceştia fiind extrem de tineri: Adrian Marcovici (18 de ani) şi Raul Tudoreanu (20 de ani), dar şi experimentatul Sergiu „GAO” Tirla – (34 de ani). Clubul GAO Racing Team va fi nevoit să se descurce cu doar 5.000 de lei pentru cei trei piloţi.

A.C.S. C.B. Rally Vest, deşi este singurul club din judeţul Timiş care a avut un pilot pe podium la premierea făcută de Federaţia Română de Automobilism Sportiv în acest weekend, şi cu prezenţe constante la aproape toate etapele Campionatului Naţional de Raliuri, a primit doar 5.000 în plus faţă de 2013, totalizând în această primă tranşă 10.000 de lei, asta în condiţiile în care trimite patru piloţi în cele două competiţii naţionale – cea de raliuri şi cea de viteză în coastă.

Ultimul, şi cel mai „premiat” auto-club de către C.J. Timiş, este, la fel ca şi anul trecut A.C.S. Big Racing Timişoara. Singurul echipaj care reprezintă acest club în concursurile naţionale este format din Bogdan Stanoiev (pilot) şi Călin Maier (copilot), care deşi nu au obţinut rezultate deosebite sezonul precedent, a fost recompensati în 2014 cu 25.000 de lei, deocamdată.

„Sumele nu se împart după pile, chiar dacă Stanoiev este membru PSD de şase-şapte ani de zile. Ele se împart în funcţie de performanţele oţinute, de mai multe criterii, inclusiv de maşina cu care concurează” ne-a declarat Adrian Negoiţă, preşedintele Comisiei care se ocupă de aceste propuneri, sumele urmând să fie votate în plenul C.J. Timiş. Negoiţă ne-a mai precizat şi faptul că din 2015 schimbă sistemul de premiere, oferind cluburilor bani strict în funcţie de rezultatele obţinute, însă cel mai probabil nici în această situaţie nu va fi bine pentru toţi, întrucât unii au un singur echipaj în club, alţii trei sau patru, unii au deja maşina de concurs, alţii o închiriază pentru că nu-şi permit să cumpere pe propriile resurse financiare bolizi de sute de mii de euro, aşa cum este maşina pilotată de Constantin Răducioiu, care, din lipsă de fonduri, în 2014, cel mai probabil va fi nevoit să-şi închirieze „materialul” de concurs.

Comisia pentru cultură, învăţământ, tineret şi sport este compusă din:
1. Negoiţă Adrian Valentin (PSD) – preşedinte;
2. Păşcuţă Adrian (PNL) – secretar;
3. Bitea Nicolae-Florin (PD-L) – membru;
4. Pau Radu-Adrian (PSD) – membru;
5. Popescu Marin (PD-L) – membru.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

  1. ” Clubul CB Rally Vest, format din membrii fondatori Cornel Gardean si Bogdan Cuzma se disociaza de orice articole aparute in presa referitoare la finantari primite sau neprimite de la autoritatile locale! Noi suntem un club care avem sustinere proprie si nu dorim sa fim tarati in tot felul de articole defaimatoare la adresa noastra cat si la adresa altor colegi din sportul cu motor! Va multumim!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore