Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Timp de o săptămână, absolvenții de liceu se vor întoarce la școală ca profesori

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Ovidiu Alexandru Raețchi, deputat de Diasporă, propune un proiect de lege  „Școala-laborator de carieră” care își propune să devină un cadru organizat în vederea valorificării opțiunilor de carieră ale elevilor și pregătirii corespunzătoare a acestora pentru cerințele pieței forței de muncă.

Potrivit lui Raețchi, un rol foarte importat îl vor avea absolvenții de liceu:

“Există o mare disponibilitate din partea absolvenților de liceu, deveniți între timp posibile repere sau modele în plan profesional sau moral, de a se întoarce spre școlile lor și a se pune la dispoziția elevilor. Însă nu avem o tradiție în acest sens, liceele nu le solicită implicareasusţine deputatul Ovidiu Raeţchi.

Conform comunicatului de presă trimis de deputat, numai la nivelul anului 2013, aproape 37.000 de absolvenți ai ciclului liceal sau postliceal au aplicat pentru șomaj. Datele sunt preluate din statisticle Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Programul deputatului, dacă va primi aprobarea Parlamentului, ar urma să se desfășoare în ultima săptămână a anului școlar și va fi organizat de Ministerul Educației și de Ministerul Muncii.

Proiectul a primit aviz favorabil din partea Consiliului Legilsativ și a Comisie pentru muncă și protecție socială din cadrul Camerei Deputaților.

sursa foto: bistritaonline.ro

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore