Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăCadou de Paști pentru Radu Mazăre. Primarul Constanței va fi cercetat în...

Cadou de Paști pentru Radu Mazăre. Primarul Constanței va fi cercetat în libertate

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primarul Constanței, Radu Mazăre, va fi cercetat în libertate, a decis definitiv Înalta Curte de Casație și Justiție. Edilul este acuzat că ar fi luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Mrogenstern.

Potrivit Hotnews, Mazăre le-a mulțumit judecătorilor pentru „înțelepciunea și curajul lor”. Primarul a dat o tentă religioasă decizei de a fi judecat pentru fapte de corupție. El a spus că Dumnezeu a vrut ca el să fie judecat în Vinerea Mare pentru construirea de case pentru săraci.

„Vreau să mulțumesc judecătorilor pentru înțelepciunea și curajul lor. Întotdeauna am spus că, dacă de un regim opresiv ne scapă cineva, aceștia sunt judecatorii  Le urez Paste Fericit și celor care îmi doresc răul. Vinerea Mare este ziua victoriei împotriva păcatului și a Satanei. Speranța mea este îndreptată. Ca să fii judecat că ai construit case pentru săraci și la pretul cel mai mic din câte s-a construit vreodată în tara românească, în Vinerea Mare, cred că spune totul. Daca așa a vrut Dumnezeu, să fiu judecat în Vinerea Mare pentru ca am construit case pentru săraci, așa a fost vrerea Lui.”

Magistrații Înaltei Curte de Casație și Justiție au terminat ieri de judecat contestația DNA împotriva deciziei instanței de lăsare în libertatea a lui Radu Mazăre, într-o ședință publică ce a durat aproximativ 3 ore.

Mazăre a explicat că le-a convins pe cele două judecătoare care se ocupau de caz, că nu este vorba de mită: „Le-am convins cu pledoariile avocaților, cu documentele, cu starea de fapt. După ce am fost atent timp de trei ore la toate pledoariile, la ce susține Parchetul și am constatat că Parchetul susține că am luat mită ca să îmi îndeplinesc obligațiile legale. Am învederat onoratei Curți că mi se pare absurd și mi se pare nebunesc să susții că a trebuit să iau mită ca să construiesc un cartier pentru oamenii săraci, de care eu sunt mandru.”

Vă reamintim că săptămâna trecută, Radu Mazăre și omul de afaceri Avraham Mrogenstern au fosr reținuți de procurorii DNA pentru fapte de corupție. Reprezentanții DNA susțin că, în anul 2011, Morgenstern, reprezentantul SC Shapir Structures SRL, i-a oferit lui Radu Mazărie, prin intermediul lui Elan Schwartzenberg, suma de 175.000 euro pentru a facilita câștigarea, în condiții avantajoase, a licitației pentru construirea Campusului Social Henri Coandă, în valoare de 40.964.030 lei, fără TVA. (10 milioane de euro). Banii ar fi fost trecuți prin conturile ma multor societăți offshore și au ajuns în final la Radu Mazăre și la fratele acestuia, Alexandru Mazăre.

sursă foto: nasul tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare