Campania „Speed” a poliţiştilor rutieri din Timiş continuă. Toate radarele sunt „la pândă” până pe 1 septembrie

- Advertisement -

Poliţiştii timişeni continuă acţiunile pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.Vă reamintim că în cursul săptămânii trecute, în cadrul campaniei preventive „Speed”, au fost aplicate 1.520 de sancţiuni contravenţionale şoferilor care au depăşit limitele legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Din analiza accidentelor de circulaţie grave produse pe raza judeţului Timiş, în perioada 01.01 – 16.08.2013, comparativ cu perioada similară a anului 2012, relevă că 18 accidente (+3), soldate cu decesul a 9 persoane (-1) şi rănirea gravă a altor 13 (+1), au avut drept principală cauză generatoare viteza nelegală şi neadaptată condiţiilor de drum.

Astfel, în perioada 26.08 – 01.09.2013 birourile şi formaţiunile rutiere, cu sprijinul celor de ordine publică care au în dotare aparatură RADAR, vor executa activităţi specifice, pe drumurile publice din raza de competenţă, unde au fost înregistrate evenimente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Pentru aceste acţiuni, se vor utiliza toate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospecialele din dotarea structurilor de poliţie rutieră şi ordine publică, urmărind dispunerea acestora şi în sistem „CASCADĂ”.

Vă reamintim că, timp de o săptămână, poliţiştii timişeni au acţionat în cadrul campaniei preventive „SPEED”, desfăşurată pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Rutiere Europene), pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Cu această ocazie, poliţiştii au constatat 23 de infracţiuni rutiere, au aplicat 1520 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi au reţinut 54 de permise de conducere pentru depăşirea cu peste 50 km/h a limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Atenţie, viteza ucide!

Poliţiştii recomandă tuturor conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată carosabilului umed şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare