Campionul naţional, Dani Corbeanu, de la M-Box Club Timişoara, şi antrenorul său Miki Viel pleacă într-un super-cantonament în Olanda

- Advertisement -

Luptătorul timişorean de kick-box – campion naţional la categoria 72 de kilograme – Daniel Corbeanu, împreună cu antrenorul său de la M-Box Club, Miki Viel, pleacă în Olanda pentru efectuarea unui stagiu de pregătire timp de o săptămână.

Corbeanu se va antrena în cele mai bune condiţii, cu unul dintre cei mai buni antrenori din sporturile de contact – Dennis Krauweel, dar şi alături de luptătorii Albert Kraus, Aalviar Lima, Rico Verhoeven sau Tyson Fury.

După ce a devenit campion naţional la categoria 71 de kilograme, versiunea SFC, şi a luptat în super-gala Klash “Bătălia de pe Bega”, învingându-l pe favoritul Bogdan Imurluc, încadrat în categoria 72,5 kg, timişoreanul Daniel Corbeanu, component al M-Box Club Timişoara, a ajuns, alături de antrenorul său – Miki Viel, într-una dintre cele mai „selecte” centre mondiale de kickbox – „Super Pro Amsterdam”.

Centrul olandez Super Pro Amsterdam, condus de Dennis Krauweel, prin reprezentantul său în România – Alex Baciu, i-a contactat pe cei doi timişoreni (sportivul şi antrenorul său) la solicitarea preşedintelui şi antrenorului, însuşi maestrul Dennis Krauweel, care le-a propus acest stagiu de pregătire profesionist.

„Au fost invitaţi în Olanda, acolo unde pleacă duminică 11 august 2013, urmând să revină peste exact o săptămână. Motivul deplasării este unul strict „profesional” urmând ca Daniel să facă o pregătire specifică la baza sportivă a unuia dintre cele mai titrate centre de luptători profesionişti din lume. Dennis Krauweel l-a remarcat pe Daniel acum câteva săptămâni, în timp ce acesta era la Lacul Sf. Ana şi l-a invitat în Olanda pentru a se putea pregăti cu cei mai buni profesionişti” ne-a declarat Alex Baciu, cel care s-a ocupat şi de organizarea Galei Klash “Bătălia de pe Bega”, desfăşurată în luna mai, la Timişoara.

„Corbeanu se va pregăti alături de nume sonore, cum ar fi Albert Kraus, Rico Verhoeven sau Tyson Fury, boxerul britanic care va lupta în curând cu David Haye şi va avea un program draconic în Olanda” ne-a specificat antrenorul tânărului sportiv timişorean, Miki Viel.

Acesta se va pregăti în mod deosebit pentru următorul meci, programat pentru începutul lunii septembrie, Corbeanu fiind invitat să lupte într-o gală în Elveţia, pentru ca mai apoi, în luna octombrie, campionul timişorean să lupte din nou într-o gală Klash

„Este al doilea stagiu pe care îl fac în Olanda, însă e primul atât de complex şi sunt bucuros că voi avea ocazia să mă pregătesc cot la cot cu cei mai buni sportivi din top. Vor fi campioni adevăraţi din World Max, precum Albert Kraus sau Aalviar Lima, iar stagiul va fi unul de tip sparring (luptă condiţionată) cu adversari străini, şi astfel vom vedea la ce nivel ne aflăm, pentru că vor mai fi şi alţi sportivi din România.

De la acest stagiu mă aştept să învăţ multe, dar vreau în mod deosebit să văd la ce nivel mă aflu. Legat de meciul din Elveţia nu-mi cunosc încă adversarul dar sunt convins că lupta va fi extrem de dificilă. Am mai luptat în deplasare şi e extrem de greu, pleci cu un mare minus, mai ales în situaţiile când partida este foarte echilibrată, iar rezultatul este egal, arbitrii au tendinţa să-l avantajeze pe sportivul din ţara lor” ne-a declarat Daniel Corbeanu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img