AcasăStiriSocialCaptură RECORD: jandarmii timişeni au confiscat 5.000 de articole pirotehnice în două...

Captură RECORD: jandarmii timişeni au confiscat 5.000 de articole pirotehnice în două zile! Ce sancţiuni riscă cei care le vând

Deşi pot provoca accidente grave care pot duce chiar şi la pierdera vederii, petardele sunt extrem de atractive pentru mulţi români, care, în perioada sărbătorilor, nu ezită să le cumpere, chiar şi de la cei care nu au autorizaţii de comercializare.

Doar în ultimele două zile ale anului trecut jandarmii timişeni au efectuat mai multe controale în municipiile Timişoara şi Lugoj pentru prevenirea comerţului ilegal cu articole pirotehnice.

Inspectoratul Județean de Jandarmi a transmis că „astfel au fost identificate mai multe persoane care încercau să comercializeze aproximativ 5.000 de articole pirotehnice, fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege. Jandarmii le-au întocmit comercianţilor acte de constatare conform Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive şi au ridicat marfa în vederea continuării cercetărilor”. Cei de la IJJ mai informează și că „efectuarea oricăror operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, conform Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materialelor explozive”.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente