Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Captură RECORD: jandarmii timişeni au confiscat 5.000 de articole pirotehnice în două zile! Ce sancţiuni riscă cei care le vând

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Deşi pot provoca accidente grave care pot duce chiar şi la pierdera vederii, petardele sunt extrem de atractive pentru mulţi români, care, în perioada sărbătorilor, nu ezită să le cumpere, chiar şi de la cei care nu au autorizaţii de comercializare.

Doar în ultimele două zile ale anului trecut jandarmii timişeni au efectuat mai multe controale în municipiile Timişoara şi Lugoj pentru prevenirea comerţului ilegal cu articole pirotehnice.

Inspectoratul Județean de Jandarmi a transmis că „astfel au fost identificate mai multe persoane care încercau să comercializeze aproximativ 5.000 de articole pirotehnice, fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege. Jandarmii le-au întocmit comercianţilor acte de constatare conform Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive şi au ridicat marfa în vederea continuării cercetărilor”. Cei de la IJJ mai informează și că „efectuarea oricăror operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, conform Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materialelor explozive”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Doi scandalagii din Lugoj, cunoscuți de Poliție, recidivează! I-au furat banii și i-au spart telefonul unui bărbat

La nici o lună după ce au provocat un scandal la un botez din...

Un spaniol si-a pierdut portofelul in centrul Timisoarei. A ajuns la Consulatul Onorific!

Un cetățean spaniol și-a pierdut portofelul în zona centrală a Timișoarei, acolo unde a...

Calatorea fara bilet si le-a facut scandal controlorilor STPT. L-au potolit jandarmii

Un bărbat care călătorea cu mijloacele de transport în comun, surprins de controlorii Societății...