Caz revoltător la nou-deschisul Jumbo Timișoara. Le returnezi produsele doar după un orar bine stabilit, de ei

- Advertisement -
Când credeam că le-am auzit pe toate, în domeniul comerțului, iată că a mai apărut o noutate. Venită de la mai bine de 50 de kilometri de Timișoara, pentru a-i face un frumos cadou de Crăciun nepoțelului, o femeie a fost șocată de ceea ce avea să i se întâmple. Ținând cont că nepoțelul are o vârstă relativ redusă, femeia s-a gândit că cel mai bun loc din oraş pentru a cumpăra jucării este retailerul grec Jumbo, deschis de curând la Timișoara.

Femeia a fost la magazinul împricinat, a făcut cumpărăturile, după care a venit la nepoțel pentru a-i oferi cadoul, dar surpriză… Când să-i monteze cele patru baterii necesare funcționarii a constatat că trenulețul, în valoare de 50 de lei, era defect din fabricație. Prima reacție, s-a dus la Jumbo pentru a returna produsul, dar… Vineri – 13.

„Cum te poți enerva în România, într-o zi de vineri, 13…” şi-a început fica doamnei venită tocmai de la Periam pentru a-şi cadorisi nepoţelul. „Am cumpărat de la magazinul JUMBO un trenuleţ de jucarie defect. Am mers în seara zilei de vineri să-l schimb, dar surpriza era, culmea, că era vineri.

Iar cei de la Jumbo, vinerea nu schimbă decât marfa care nu e defectă, cea defectă se schimbă… SÂMBĂTA. E absolu incredibil ce am păţit, am crezut ca este o glumă. Mi s-a spus că trebuia să citesc pe spatele bonului… M-am enervat şi am chemat pe cineva din conducere.

A venit o doamnă foarte importantă, care mi-a explicat că ei au un orar pentru returnări. Am replicat că eu sunt clientul şi că magazinul lor nu-şi poate permite să îmi facă mie un program. Ei ar trebui să-şi ceară scuze că mi-au vândut un produs defect.

Văzând că nu am sorţi de izbândă am rugat-o să-mi ofere răspunsul dat verbal şi în scris. A refuzat. Ameninţătoare, a pus mâna pe un telefon şi vorbind o greacă fluentă a discutat cu cineva, râzând copios (probabil pe seama mea), după care mi-a replicat la fel de tăios să revin… mâine (sâmbătă, n.r.).

Şi uite aşa îşi bat joc şi grecii de noi, la noi acasă!” ne-a povestit fiica femeii care a fost batjocorită la drumul mare de cei de la Jumbo, care nu sunt la prima „scăpare” de acest gen şi a căror angajaţi au destule reclamaţii în rândul timişorenilor. Parte din conversaţia pe care timişoreanca a avut-o cu angajata Jumbo Timişoara poate fi văzută în clipul de mai jos, aceasta înregistrând cu telefonul mobil discuţia.

Prima măsură pe care a luat-o mama băieţelului a fost să trimită un e-mail prin care să ceară lămuriri suplimentare conducerii Jumbo din Grecia, însă răspunsul acestora a fost acelaşi cu al celor de la magazin. „Vă rugăm vizitaţi din nou magazinul nostru sâmbăta, lunea sau miercurea, între orele 14:00-20:00 pentru a returna produsul” spun grecii prin intermediul unui e-mail care contravine oarecum legislaţiei europene şi româneşti în ceea ce priveşte acest procedeu de returnare de produse, care nu dă dreptul comerciantului să fixeze un program în acest sens.

Timişoreanca le-a răspuns pe măsură, cu aceeaşi monedă, chiar dacă paguba sa rămâne: „Au refuzat să-mi schimbe jucăria defectă, pe care eu am cumpărat-o din magazinul vostru, pe motiv că ei nu înlocuiesc produsele defecte decât sâmbătă. Să vă fie ruşine. Timpul meu este al meu, nu aveţi voi dreptul să-mi faceţi program. Am dreptul de a schimba produsul, pe care l-am cumpărat, când vreau eu!!!” a răspuns femeia prin intermediul unui nou e-mail.

Jumbo Timisoara

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare