Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăRobu, foc şi pară după adoptarea ordonanţei privind graţierea: "ticăloșie", "descalificant", "rușine"

Robu, foc şi pară după adoptarea ordonanţei privind graţierea: „ticăloșie”, „descalificant”, „rușine”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, este extrem de revoltat de modul în care PSD a adoptat OUG de modificarea a Codului Penal. Nu numai conţinutul actului, ci şi adoptatea tacită şi nocturnă a acestuia l-au scos din sărite pe edilul timişorean care a reacţionat vehement pe Facebook.

„Dincolo de conținut, ticăloșia din spatele acestor ordonanțe ale grațierii și amnistiei este demonstrată și de modul în care au fost adoptate: în grabă, în mare grabă și, culmea, noaptea! , Auzi, noaptea! Care era, de fapt, ultraurgența?! Inadmisibil! Descalificant! Rușine, rușine, rușine!!!”, scris Robu. Ieri seară nu mai puţin de 2.000 de timişoreni au ieşit în stradă pentru a cere demisia guvernului PSD.

Edilul nu este la prima luare de poziţie legat de ordonanţa privind graţierea. Acesta a mai scris, tot pe Facebook, la jumătatea lunii trecute că „Devoalarea, demonstrarea vinovăției și pedepsirea în ultimii ani a unor indivizi sus-puși – în politică, în diverse instituții ale statului sau administrației publice locale sau în mediul de afaceri, deopotrivă -, indivizi care s-au crezut de neatins și au și fost percepuți ca atare, dincolo de faptul că au reprezentat un act de dreptate în sine, au contribuit din plin la descurajarea atât a marilor fărădelegi, cât și a celor mărunte, prin frica indusă în cei cu aplecare înspre așa ceva. A se veni, acum, cu amnistierea și grațierea unor indivizi care au sfidat legea și pe cei din jur reprezintă un rău de dimensiuni incomensurabile, un adevărat atentat la sănătatea societății românești. Pe de altă parte, campania de decredibilizare a justiției dusă cu atâta osârdie de PSD și acoliții săi, de la câștigarea alegerilor până în prezent, ca suport pentru amnistie și grațiere, este un act de iresponsabilitate, pur și simplu. Existența unor erori în actul judiciar -așa cum, pentru că nimic nu e perfect, există, inevitabil și în cel ingineresc, medical, educațional, de business etc.- nu trebuie folosită pentru a anatemiza sistemul în ansamblul său și pe cei ce-l servesc, în bloc, ci, dimpotrivă, la intervenții corective punctuale și, unde este cazul de sistem, care să restrângă posibilitățile de a se greși. Așadar, NU amnistiei și grațierii, NU campaniei de decredibilizare a instituțiilor judiciare!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Complexul sportiv din Calea Lipovei prinde contur…pe hartie. Cate terenuri de sport se vor construi

Se fac primii paşi înspre construcţia primului complex sportiv din oraş ridicat cu bani...

Impacare istorica in PNL Timis. Nicolae Robu si Danut Groza si-au strans mana

Pace între primarii din PNL Timiş şi liderul filialei Nicolae Robu. După luni întregi...

Primarul Timisoarei promite: timisorenii vor supraveghea deszapezirea de pe telefon din 2019

Companiile Retim și SDM care se ocupă de deszăpezire în Timișoara muncesc non stop...