Protest spontan la Timişoara, după ce guvernul a adoptat ordonanţa privind graţierea. Ce se cere din stradă

- Advertisement -

Protest spontan în Capitala Banatului unde aproape 2.000 de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva guvernului care a adoptat un proiect de lege privind grațierea.

În aceste momente oamenii scandează „Jos guvernul”, „Dragnea la puşcărie”, „DNA să vină să vă ia”, „Cine nu sare, cine nu sare, ori e cu Dragnea, ori e prost de moare”, „Jos guvernul criminal”. Forțele de ordine au ajuns în Piața Victoriei, iar numărul protestatarilor crește de la o clipă la alta.

Conform ştiripesurse.ro, după şedinţa de guvern, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat că „Am adoptat o serie de măsuri care vizează evitarea unei hotărâri pilot la CEDO şi în acest sens am adoptat proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate.

Cel de-al doilea proiect de lege vizează Legea pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor. (…) Am adoptat proiectul de lege pivind graţierile. Prioritar pentru noi e recuperarea prejudicului. Nu intră aici violatorii sau criminalii. Recurdul în compensare. Cei care beneficiază de condiţii deosebite, câştigă o zi la 10 zile.

Astăzi odată cu adoptarea bugetului de stat am venit cu măsurile astea pentru a evita o hotărâre pilot la CEDO. Am alocat fonduri pentru suplimentarea bugetului de hrană. Vom construi două noi penitenciare. Modernizăm trei penitenciare: Giurgiu, Deva şi Codlea”.

UPDATE La protest şi-au făcut apariţia şi liberalii Liviu Cocean, şef al TNL Timiş şi consilier judeţean şi Ilie Stoinel, președinte al Consiliului de Administrație al SDM. Protestatarii au început să plece acasă după ora 1.30.

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=Cd-umU3LRrE&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare