Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăCe promisiuni mai face Ponta: Proiectul redevenţelor intră în dezbatere în 2015,...

Ce promisiuni mai face Ponta: Proiectul redevenţelor intră în dezbatere în 2015, iar autorităţile locale vor primi o parte din bani

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

„Noul proiect intră în dezbatere publică la începutul anului viitor, pentru că este nevoie de consens politic, nu doar de o decizie a majorităţii. De ce n-am făcut dezbaterea în 2014? Aţi văzut circul făcut la reducerea CAS: mai întâi moţiune împotriva Guvernului pentru a adopta măsura, apoi moţiune pentru că am adoptat-o! Din partea aceloraşi oameni, doar pentru că era an electoral. Ar fi fost o dovadă de iresponsabilitate să aducem proiectul în dezbatere în timpul anului electoral”, a scris Victor Ponta pe o rețea de socializare.

Premierul explică faptul că, în prezent, ”avem o soluție în vigoare pentru ca statul român să încaseze cât mai mult de la companiile mari. Prin taxa specială pe profiturile suplimentare ale companiilor din domeniu – care însemnă că 2/3 (două treimi!) din profitul suplimentar generat de tarifele acestor companii vine deja la bugetul de stat. Nu e un proiect, e o lege în vigoare de anul acesta și a adus deja mulți bani la buget! Este un mecanism acceptat de partenerii externi și care rămâne în vigoare și anul viitor”, scrie primul ministru pe Facebook.

„În noul proiect, care va merge în Parlament, susţinem o idee pe care a promovat-o şi Klaus Iohannis (asumată în programul său prezidenţial). Este vorba despre transferul către autorităţile locale a unei părţi din redevenţele încasate, pentru ca şi comunităţile locale să beneficieze de fonduri suplimentare. Este o idee corectă, pe care am preluat-o în acest an şi pe care o includem în noul proiect”, mai adăugat Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Promisiuni de la Guvern: Ambulanta in fiecare comuna din Romania

Guvernul a adoptat un Memorandum privind instituirea schemei de ajutor de minimis pentru Programul...

Culmea! Premierul Viorica Dancila transmite un mesaj cu prilejul Zilei Culturii Nationale

Primul ministru al României, Viorica Dăncilă, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale...

Mihaela Triculescu, noul presedinte al ANAF. Ce o recomanda?

Premierul României, Viorica Dăncilă, a semnat astăzi Decizia de numire a Mihaelei Triculescu, economist...