Victor-Ponta-16

„Noul proiect intră în dezbatere publică la începutul anului viitor, pentru că este nevoie de consens politic, nu doar de o decizie a majorităţii. De ce n-am făcut dezbaterea în 2014? Aţi văzut circul făcut la reducerea CAS: mai întâi moţiune împotriva Guvernului pentru a adopta măsura, apoi moţiune pentru că am adoptat-o! Din partea aceloraşi oameni, doar pentru că era an electoral. Ar fi fost o dovadă de iresponsabilitate să aducem proiectul în dezbatere în timpul anului electoral”, a scris Victor Ponta pe o rețea de socializare.

Premierul explică faptul că, în prezent, ”avem o soluție în vigoare pentru ca statul român să încaseze cât mai mult de la companiile mari. Prin taxa specială pe profiturile suplimentare ale companiilor din domeniu – care însemnă că 2/3 (două treimi!) din profitul suplimentar generat de tarifele acestor companii vine deja la bugetul de stat. Nu e un proiect, e o lege în vigoare de anul acesta și a adus deja mulți bani la buget! Este un mecanism acceptat de partenerii externi și care rămâne în vigoare și anul viitor”, scrie primul ministru pe Facebook.

„În noul proiect, care va merge în Parlament, susţinem o idee pe care a promovat-o şi Klaus Iohannis (asumată în programul său prezidenţial). Este vorba despre transferul către autorităţile locale a unei părţi din redevenţele încasate, pentru ca şi comunităţile locale să beneficieze de fonduri suplimentare. Este o idee corectă, pe care am preluat-o în acest an şi pe care o includem în noul proiect”, mai adăugat Ponta.

Articolul precedentJandarmii Grupării Mobile cheamă timișorenii la stadion, unde intră ”în gardă”, la derby-ul Poli – Metalul Reșița
Articolul următorO femeie a DISPĂRUT! Dacă o vedeți, sunați URGENT la 112!
Dacă nu dai dovadă de bun simţ te poţi trezi cu IP-ul blocat şi nu vei mai putea intra pe voceatimisului.ro Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Citeşte TERMENI ŞI CONDIŢII