Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieCentura de sud, "pe drumul cel bun". Primul demers făcut de Compania...

Centura de sud, „pe drumul cel bun”. Primul demers făcut de Compania Naţională de Investiţii

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Centura Timişoarei ar putea fi realizată mai repede decât termenul prevăzut în Master Planul de la guvern. Acum aproape două săptămâni, premierul Sorin Grindeanu anunţa, în cadrul unei vizite la Consiliul Judeţean Timiş că „până la finalul lunii martie, începutul lunii aprilie, asta e ceea ce am de la Ministerul Transporturilor, ca să nu punem o presiune, se termină documentaţia pentru atribuire, proiectare plus execuţie şi se va ridica pe SEAP. Acela e un pas extrem de important pentru centura de sud, după care se intră în termenele date de lege din partea Master Planului. Centura Timişoarei, dacă reuşim să adoptăm cât mai repede Legea investiţiilor strategice, lucrurile se vor derula în mod mai rapid. Acesta este şi sensul pentru care facem această schimbare”.

Astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a anunţat în cadrul şedinţei de plen că deja primul demers concret pentru realizarea centurii a fost realizat.

„Am anunţat demersurile pe care le-a făcut Compania Naţională de Administrare a Investiţiilor în infrastructura rutieră şi anume faptul că au trimis spre ANAP – Agenţia Naţională a Achiziţiilor Publice documentaţia privind proiectarea şi execuţia centurii de sud. s-a demarat proectul, iar dacă ANAP dă OK-ul într-o anumită perioadă conform legii vom vedea pe SEAP către proiectanţi. Va fi un termen şi bineînţeles specialiştii hotărăsc până când se vor depune ofertele, se vor analiza şi se va semna contractul de lucrări şi se va demara lucrarea propriu-zisă”, a explicat Dobra după şedinţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Universitatea Politehnica din Timisoara va avea un camin nou, construit cu bani de la CNI

Universitatea Politehnica din Timișoarava beneficia de construirea unui cămin studențesc pe strada Gavril Musicescu...

”Abureli” a la Dobra (CJ Timis): ”Timisoara va avea stadion nou!”, dar nu are nici proiect

Consiliul Județean (CJ) Timiș, prin intermediul preşedintelui Călin Dobra, a anunțat ieri, cu surle...