Centura de sud, „pe drumul cel bun”. Primul demers făcut de Compania Naţională de Investiţii

- Advertisement -

Centura Timişoarei ar putea fi realizată mai repede decât termenul prevăzut în Master Planul de la guvern. Acum aproape două săptămâni, premierul Sorin Grindeanu anunţa, în cadrul unei vizite la Consiliul Judeţean Timiş că „până la finalul lunii martie, începutul lunii aprilie, asta e ceea ce am de la Ministerul Transporturilor, ca să nu punem o presiune, se termină documentaţia pentru atribuire, proiectare plus execuţie şi se va ridica pe SEAP. Acela e un pas extrem de important pentru centura de sud, după care se intră în termenele date de lege din partea Master Planului. Centura Timişoarei, dacă reuşim să adoptăm cât mai repede Legea investiţiilor strategice, lucrurile se vor derula în mod mai rapid. Acesta este şi sensul pentru care facem această schimbare”.

Astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a anunţat în cadrul şedinţei de plen că deja primul demers concret pentru realizarea centurii a fost realizat.

„Am anunţat demersurile pe care le-a făcut Compania Naţională de Administrare a Investiţiilor în infrastructura rutieră şi anume faptul că au trimis spre ANAP – Agenţia Naţională a Achiziţiilor Publice documentaţia privind proiectarea şi execuţia centurii de sud. s-a demarat proectul, iar dacă ANAP dă OK-ul într-o anumită perioadă conform legii vom vedea pe SEAP către proiectanţi. Va fi un termen şi bineînţeles specialiştii hotărăsc până când se vor depune ofertele, se vor analiza şi se va semna contractul de lucrări şi se va demara lucrarea propriu-zisă”, a explicat Dobra după şedinţă.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img