Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieCirculaţia cu role, skateboard-uri şi trotinete, INTERZISĂ prin centru. Află străzile pe...

Circulaţia cu role, skateboard-uri şi trotinete, INTERZISĂ prin centru. Află străzile pe care e valabilă interdicţia

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Este oficial, circulaţia cu skateboard-uri, hoverboard-uri, segway, trotinete sau alte mijloace de deplasare de mici dimensiuni este interzisă prin centrul Timişoarei. După ce proiectul a fost retas de pe ordinea de zi a plenului trecut pentru a se organiza o dezbatere publică, acesta a fost supus la vot în plenul Consiliului Local de astăzi şi a fost adoptat cu 16 voturi pentru.

În proiect se arată că „1)Se interzice folosirea pe străzile și în piețele destinate promenadei: Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe, Piața Unirii, Strada Alba-Iulia, Strada Vasile Alecsandri, Strada Mărășești, Strada Eugeniu de Savoya, Strada Gheorghe Lazăr (pe tronsonul cuprins între Strada Emanoil Ungureanu și Piața Unirii), Strada Florimund Mercy, Strada Enrico Caruso, Strada General Praporgescu a oricăror mijloace de locomoție, inclusiv a bicicletelor, tricicletelor, monocicletelor, trotinetelor, skateboardurilor, hoverboard-urilor, segway-urilor etc. Nu se au în vedere în enumerarea deschisă de mai sus cărucioarele pentru persoane cu dizabilități și cărucioarele pentru copii”.

În referatul proiectului motivaţia interdicţiei arată astfel „pentru a se asigura un climat de siguranță a persoanelor care frecventează zona pietonală a municipiului Timișoara, respectiv pentru a preveni producerea unor incidente ce pot avea urmări grave asupra integrității fizice a persoanelor care circulă în această zonă, primarul municipiului Timișoara a apreciat ca fiind necesară adoptarea unei hotărâri de consiliu local pentru interzicerea folosirii monociclurilor, trotinetelor și a altor mijloace de deplasare similare. Precizăm că în zona pietonală este restricționat accesul vehiculelor. De asemenea, în această zonă pătrund și circulă cu viteză persoane care utilizează skateboard-uri, hoverboard-uri, segway, trotinete sau alte mijloace de deplasare de mici dimensiuni, care pun în pericol siguranța pietonilor care se deplasează în zona pietonală, în special a copiilor, ce pot fi cu ușurință vătămați prin coliziunea cu cei care se deplasează utilizând mijloacele menționate mai sus”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Complexul sportiv din Calea Lipovei prinde contur…pe hartie. Cate terenuri de sport se vor construi

Se fac primii paşi înspre construcţia primului complex sportiv din oraş ridicat cu bani...

Impacare istorica in PNL Timis. Nicolae Robu si Danut Groza si-au strans mana

Pace între primarii din PNL Timiş şi liderul filialei Nicolae Robu. După luni întregi...

Primarul Timisoarei promite: timisorenii vor supraveghea deszapezirea de pe telefon din 2019

Companiile Retim și SDM care se ocupă de deszăpezire în Timișoara muncesc non stop...