Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăCoifan vrea să fie interimar la conducerea PNL Timiş. Plecarea lui Robu...

Coifan vrea să fie interimar la conducerea PNL Timiş. Plecarea lui Robu „Nu înseamnă un capăt de țară”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Viorel Coifan, care a condus PNL Timiş vreme de opt ani de zile, este de părere că liberalii trebuie să analizeze cu atenţie modul în care partidul funcţionează şi să elimine orice elemente care cauzează disfucţionalităţi atât la nivel judeţean, cât şi la nivel local.

Coifan s-a oferit să conducă din nou PNL Timiş, în regim de interimat, până la alegeri şi a explicat că demisia lui Robu din fruntea filialei nu e un lucru grav. „Este o cutumă, de obicei rezultatele alegerilor se asumă de către responsabilul politic, este o cutumă, ea se respectă și nu este nimic altceva decât asigurarea unui moment de limpezire a gândurilor și a proiectelor de viitor. (…) Nu înseamnă un capăt de țară, ca să zic așa. Acuma știți, există diverse moduri, la japonezi, asumarea responsabilității înseamnă seppuku”, a declarat acesta.

Liberalul a oferit şi detalii cu privire la schimbările care, crede el, sunt absolut necesare pentru întărirea PNL. „Vom încerca să facem în această perioadă, că se impune, o limpezire doctrinară atât la nivel local, cât şi la nivel central. Când vorbesc de limpezire doctrinară nu mă refer neaparat la întoarcerea la origini, la partidul lui Brătianu, pentru că altele erau realităţile socio economice atunci şi altele sunt cele acuale. Însă sunt câteva valori la care noi ţinem în mod deosebit. (…)Probabil că în luna aprilie, mai, va fi un congres al PNL. Noi la ora actuală suntem în situaţia în care domnul preşedinte Robu şi-a anunţat demisia şi este la Bucureşti această demisie care urmează să o discute. (…) Probabil că cei de la Bucureşti vor stabili care ar putea să fie o formulă de interimat, care ar fi structura unui astfel de interimat. Noi însă în momentul când s-ar forma un astfel de lucru trebuie să ne gândim în primul rând la gestionarea corectă a alegerilor în partid la nivel local care probabil ar putea să fie prin luna februarie, dat fiind faptul că ianuarie până la jumătate este o lună în care sunt diverse aniversări, sunt diverși sfinți, ca să zic așa. Vreau să spun că eu personal dacă voi fi președintele acestui comitet interimar, pentru că sunt decan de vârstă ca prim-vicepreședinte al partidului și mai am încă o calitate: eu nu voi candida. Eu nu voi candida la alegerile interne din 2017 pentru că eu consider că e nevoie de un schimb de generații, acest schimb de generații nu trebuie însă să fie făcut într-un mod fanfaronic. Nu, este un schimb normal și vom avea grijă să promovăm acei tineri care prin pregătirea lor și prin calitățile naturale pe care le au pot să asigure în continuare viața partidului atât la nivel local cât și național”, a explicat Coifan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Sprijin medical pentru refugiații din Ucraina! OncoHelp asigură tratamente gratuite bolnavilor oncologici ajunși în România

Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp se află în prima linie a celor care vin...

Cod galben de vânt, în Timiş! Sunt aşteptate şi ploi însemnate cantitativ

Meteorologii au emis miercuri un cod galben de vânt puternic pentru județul Timiş și...

Reevaluare tovărășească! Cum a ajuns PSD de la ”dușman” la ”adversar”, după trântirea moțiunii de cenzură

De departe, în ultimele două luni, cea mai mare activistă politică, atât în războiul...